LIGA PRVAKA: Ubjedljiv poraz Dedićevog Salzburga u Pragu, remi Bologne i Shakhtara (VIDEO)

U terminu od 18:45 odigrane su dvije utakmice prvog kola nove sezone Lige prvaka. Sparta Praha je na domaćem terenu deklasirala RB Salzburg sa 3:0, a Bologna i Shakhtar su remizirali 0:0.

  • Sport

  • Prije 20h  Prije 19h

  • 0

SPARTA PRAG - SALZBURG

Sparta je na domaćem terenu ugostila austrijskog predstavnika RB Salzburg u čijem dresu je od prve minute zaigrao i reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić. Domaćin je imao početak utakmice kao iz snova jer je već u drugoj minuti Kaan Kairinen pogodio mrežu gostiju. Tačno 40 minuta kasnije Victor Olatunji pogađa za 2:0 i postaje treči igrač sa afričkog kontinenta koji postiže gol ili asistira na svom debiju u Ligi prvaka, prije njega su to učinili Daniel Cousin i Serge Aurier. Konačnih, iznenađujućih 3:0 postavio je majstorskim pogotkom Qazim Laci u 58. minuti. Amar Dedić je na terenu proveo svih 90. minuta.

BOLOGNA - SHAKHTAR

U drugom susretu igranom od 18:45 na Renato Dall'Ari mreže su mirovale iako su gosti već u četvrtom minutu mogli do vodstva, no iskusni golman, Lukasz Skorupski je odbranio jedanaesterac Georgiyu Sudakovu. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je ostalo 0:0 i tako je Bologna u svom prvom evropskom nastupu nakon 60 godina neigranja evropskih takmičenja uspjela osvojiti prvi bod u novom formatu Lige prvaka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...