LIGA PRVAKA: Repriza finala iz pretprošle sezone zavšila bez pobjednika, PSG teškom mukom savladao Gironu (VIDEO)

Nakon što je Sparta pobijedila RB Salzburg, a Bologna i Shakhtar podijelili bodove odigrane su još četiri utakmice u kojima je viđeno nekoliko zanimljivih rezultata. Celtic je na domaćem terenu savladao Slovan, Dortmund je bio bolji od Club Bruggea, Manchester City i Inter su remizirali u derbiju, a PSG je u finišu savladao Gironu.

  • Sport

  • Prije 18h  Prije 17h

  • 0

CELTIC - SLOVAN BRATISLAVA

Celtic je na domaćem terenu ugostio Slovan iz Bratislave. Domaćin je već u 17. minuti golom Liama Scalesa došao do vodstva, a na početku drugog poluvremena sjajni KYogo Furuhashi u 47. minuti donosi domaćinu dvostruku prednost. Arne Engels sa bijele tačke u 56. minuti dovodi domaćina do prednosti od 3:0. Nadu gostima donio je Kevin Wimmer u 60. minuti golom za 3:1, ipak domaćin za deset minuta postiže novi gol, Daizen Maeda postiže gol za 4:1, a Adam Idah u finišu susreta postavlja konačnih 5:1. Za domaćina je to bio drugi put da su postigli makar četiri gola u utakmici Lige prvaka, prvi put su to uspjeli u duelu sa Juventusom 2001. godine.

CLUB BRUGGE - BORUSSIA DORTMUND

Club Brugge i Borussia Dortmund su svoj premijerni susret u novom formatu Lige prvaka igrali u Belgiji. Gosti iz Njemačke su u Belgiju došli kao favoriti, ali nisu uspijevali slomiti otpor domaćina sve do druge polovine drugog poluvremena, tačnije 76. minuta kada je rezervista Jamie Gittens nakon samo osam minuta na terenu postigao vodeći gol. Isti igrač je deset minuta kasnije uspio postići još jedan gol i donijeti prednost Dortmundu od 0:2. Do kraja, bh. sudija Irfan Peljto je dosudio jedanaesterac za goste, a siguran izvođač bio je Serhou Guirassy koji golom postavlja konačnih 0:3.

MANCHESTER CITY - INTER MILAN

Derbi večeri igran je u Manchesteru gdje je domaćin Manchester City dočekao milanski Inter. Do susreta prvog kola City je imao niz od 23 utakmice bez poraza na domaćem terenu u Ligi prvaka, a gosti iz Italije su pretrpjeli samo tri poraza u posljednjih 20 utakmica najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Inter se nije došao braniti u Manchester, a u prilog tome ide i činjenica da su igrači Intera u prvom poluvremenu uspjeli uputiti deset udaraca prema golu domaćina što je prvi put od 2017. godine da je neko deset puta prijetio golu Manchester Citya u Ligi prvaka. Mreže na Etihadu su mirovale od početka do kraja susreta uprkos velikom broju udaraca i jedne i druge ekipe pa su Manchester City i Inter podijelili bodove.

PSG - GIRONA

Favorizirani PSG je na Parku prinčeva dočekao iznenađenje prošle sezone španskog prvenstva i debitanta u Ligi prvaka, ekipu Girone. U dresu Girone od prve minute zaigrao je iskusni Cristhian Stuani koji je sa 37 godina i 342 dana postao drugi najstariji debitant u Ligi prvaka. Zanimljiv statistički podatak je i činjenica da je igrač PSG-a Marcos Asensio skupio 65 nastupa u Ligi prvaka što je jednako broju nastupa koje su skupili svi igrači Girone iz početnog sastava. Warrne Zaire Emery vezni igrač PSG-a je postao drugi najmlađi igrač koji je u Ligi prvaka skupio 15 nastupa.

Domaćin je sve vrijeme pokušavao doći do pogotka, a u tome je uspio tek u sudijskoj nadoknadi i to nesretnim autogolom golmana gostiju Paula Gazzanige.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...