DODIK PROBIO DIPLOMATSKU IZOLACIJU: "Počastvovan sam Putinovim pozivom!" (VIDEO)

"Zato sam posebno počastvovan činjenicom da sam pozvan i da ću tamo biti već 19. ili 20. oktobra", zaključio je Dodik.

  • Politika

  • Prije 2h  

  • 0

Na samitu BRIKS-a koji će biti održan od 22. do 24. oktobra u ruskom gradu Kazanju sudjelovat će delegacije iz 14 država a ruski predsjednik Vladimir Putin, koji trenutno predsedava ovom fantomskom organizacijom, pozvao je na samit i predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je počastvovan što je u oktobru pozvan u Kazanj na Samit BRIKS-a koji je zasigurno svjetski događaj najvećeg ranga.

"Raduje me to, i vjerujem da ću imati priliku da sretnem i druge učesnike tog događaja. To je sigurno svjetski događaj najvećeg ranga u kome najmoćnije zemlje svijeta prave asocijaciju koja treba da bude odgovor za budućnost, prije svega jer ovo što živimo danas i ono što smo živjeli u prošlosti očigledno ne afirmiše osnovne vrijednosti BRIKS-a, a to je suverenost, poštovanje suverenih prava drugih država, nemiješanje u unutrašnje stvari", rekao je Dodik

Dodik je dodao da BRIKS kao savez zemalja promoviše upravo to.

"Zato sam posebno počastvovan činjenicom da sam pozvan i da ću tamo biti već 19. ili 20. oktobra", zaključio je Dodik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...