OVO JE PORODICA KOJA JE STRADALA U STRAVIČNOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI: Majka poginule djece jedina preživjela, otac radio za... (FOTO)

Uhapšen je vozač M. V. (1970) koji je upravljao vozilom Vojske Srbije.

  • Hronika

  • 21. Sep. 2024  

  • 0

Na magistralnom putu Kraljevo – Raška u Srbiji danas je došlo do teške saobraćajne nesreće kada su se sudarili putnički automobil i vozilo Vojske Srbije

Smrtno su stradali vozač i putnici u putničkom automobilu, D. L. (1991), L. L. (2014), L. L. (2017), M. L. (2023) i D. K. (1997), dok je M.L. (1992) zadobila teške tjelesne povrede.

Supruga D. L., M. L., jedina je preživjela i trenutno joj se bore za život.

Nesreća se dogodila danas oko 13 sati na Ibarskoj magistrali kod Ušća.

Saobraćaj na ovoj dionici, na putu Raška-Kraljevo, bio je blokiran nekoliko sati, što je izazvalo formiranje kolone duge čak 13 kilometara.

Prema nezvaničnim saznanjima, D. L., koji je vozio automobil marke Ford, bio je zaposlen u kasarni u Raški.

On i njegova supruga preselili su se u Rašku prije nekoliko godina,piše Sandžak Danas.

Oglasila se Vojska Srbije

Sudar vojnog borbenog vozila i putničkog automobila dogodio se nešto poslije 13 sati.

"Tokom realizacije redovnih zadataka, došlo je do sudara borbenog vozila VS 'PASARS' sa civilnim vozilom. Borbeno vozilo Vojske Srbije kretalo se u smjeru ka Raški i bilo je u koloni pod pratnjom vojne policije", navodi se u saopćenju Vojske Srbije.

Vozač zadržan

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu zadržala vozača M. V. (1970) koji je upravljao vozilom Vojske Srbije.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na dalje postupanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...