POTRESNI PRIZORI: Kako izgleda putovanje kroz Donju Jablanicu dvije sedmice nakon strašnih poplava (VIDEO)

Dvije sedmice kasnije, put je prohodan dok je pruga i dalje uništena i trebat će dosta vremena da se osposobi. 

  • Hronika

  • Prije 15h  Prije 15h

  • 0

U utorak je održana kolektivna dženaza žrtvama strašnih poplava i klizišta koji su početkom oktobra pogodili našu zemlju, a prevashodno pet općina - Jablanica, Fojnica, Konjic, Kreševo i Kiseljak.  

U Jablanici je taj dan ukopano 19 žrtava poplava i klizišta, dok je ukupan broj žrtava i cijeloj BiH - 26. Osim 19 poginulih na području Jablanice, život je izgubilo četvero ljudi u Konjicu i troje u Fojnici. 

Osim žrtava, ogromna je šteta i na infrastrukturi, a veliki problem je predstavljalo prekidanje komunikacija, odnosno uništavanje puta i željezničke pruge. 

Dvije sedmice kasnije, put je prohodan dok je pruga i dalje uništena i trebat će dosta vremena da se osposobi. 

Ekipa Slobodne Bosne danas je prošla putem kroz Donju Jablanicu gdje smo zabilježili kakvo je trenutno stanje. 

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice saobraćaj usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. I dalje je na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Jablanica-Blidinje.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...