TRAGEDIJA KOD KALESIJE: Proslavljeni bh. košarkaš Asim Paščanović počinio samoubistvo

Godinama je važio za jednog od najboljih skakača u Evropi, a zbog svojih sjajnih partija je dobio i poziv u reprezentaciju Turske sa kojom je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2001. godine

  • Hronika

  • Prije 3h  Prije 2h

Proslavljeni košarkaš Asim Paščanović (50) pronađen je u beživotnom stanju u porodičnoj kući koja se nalazi u naselju Tojšići nadomak Kalesije.

Kako je potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Paščanović je počinio suicid.

"Danas, oko 10:40 sati, Policijska stanica Kalesija je zaprimila prijavu da je u mjestu Tojšići, općina Kalesija A.P., rođen 1974. godine izvršio suicid vješanjem. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Kalesija, koji su potvrdili navode prijave,. Smrt A.P. je konstatovao ljekar Doma zdravlja Kalesija", kazali su za Klix.ba iz kantonalne policije.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, po čijim uputama je tijelo predato porodici. Motivi suicida će biti utvrđeni naknadno.

Paščanović je rođen u Kalesiji, a košarkašku karijeru je počeo 1992. godine u tuzlanskoj Slobodi. No, zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu je otišao u Tursku gdje je promijenio prezime u Pars i postao prava košarkaška legenda.

Godinama je važio za jednog od najboljih skakača u Evropi, a zbog svojih sjajnih partija je dobio i poziv u reprezentaciju Turske sa kojom je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2001. godine.

Igrao je, između ostalih, za turske velikane Galatasaray, Efes Pilsen i Fenerbahče, a karijeru je završio 2013. godine u Erdemirsporu.

Ukoliko trebate psihološku pomoć i savjetovanje u funkciji je "plavi telefon", poziv je potpuno besplatan i anoniman, a možete se javiti na broj telefona 080 05 03 05.

Besplatnu psihološku pomoć omogućava i Crveni križ FBiH svaki dan od 10:00 do 19:00 sati. Brojevi na koje možete zvati su: 060 343 0745 i 062 040 653.

trenutak ...