PROGOVORIO VOZAČ OKLOPNOG VOZILA KOJI JE PREGAZIO PORODICU: Iznenadio izjavom u tužilaštvu

Slijedi vještačenje vozila, ali i sve ostalo što je neophodno za istragu.

  • Hronika

  • 23. Sep. 2024  

  • 0

Mlađi vodnik u Vojsci Srbije M.V. (54), koji je navodno borbenim oklopnim vozilom "Pasars" prešao u suprotnu traku kod Raške i bukvalno pregazio automobil "Ford" u kome je poginulo pet osoba, dao je iskaz na saslušanju u tužilaštvu u Kraljevu!

Osumnjičeni je nakon jezive nesreće najprije priveden u policiju u Kraljevu, međutim, tamo je prema nezvaničnim saznanjima u prisustvu branioca odlučio da se brani šutnjom, ali onda je nakon isteka zadržavanja od 48 sati sproveden u tužilaštvo u Kraljevu gdje je dao iskaz.

"Nakon nesreće bio je u potpunom šoku i policajcima ništa nije rekao o jezivoj nesreći, ali je potom kod tužioca kratko progovorio. Rekao je između ostalog da mu je uoči sudara pozlilo i da se ničeg poslije toga ne sjeća", rekao je neimenovani izvor upoznat sa slučajem.

Slijedi vještačenje vozila, ali i sve ostalo što je neophodno za istragu.

"Bitno je da se utvrdi tačan uzrok jezive nesreće. Pet osoba je izgubilo život, a da tragedija bude još veća, ugašena je jedna cijela porodica. Troje djece je nastradalo", podsjeća izvor, prenosi Telegraf..

Vojno vozilo je 21. septembra oko 13 sati, podsjetimo, izletjelo u lijevu traku kod Raške i tom prilikom bukvalno prešlo preko automobila marke "ford". Na mestu je poginulo troje male djece i njihov otac Danijel Lazović (33). Također je poginula i njihova komšinica Dijana Kutlačić (27) koja je bila u automobilu. Jedino je preživjela majka djece Mirjana.

"Od siline udarca, teški oklopnjak je bukvalno pregazio automobil, smrskao ga, pa ga odvukao u jarak pored puta. Otac, troje djece i komšinica su na mjestu ostali mrtvi, dok je Mirjana, Danijelova supruga koja je sjedela na mjestu suvozača, ostala živa zaglavljena u smrskanom vozilu. Vozilo koje ih je pregazilo teško je oko 18 tona. Spasioci su dali sve od sebe da je što prije izvuku, ali bilo je potrebno skoro dva sata da najprije dizalicama uklone oklopnjak, a onda da isjeku zdrobljeni auto i oslobode je", rekao je izvor i dodao da je Mirjana bila u svjesnom stanju kad je predata Hitnoj pomoći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...