ŠTA SE DOGAĐA S NEYMAROM: Brazilska zvijezda ponovo nije na popisu selektora -"Ako se vrati u februaru..."

Brazil trenutno zauzima peto mjesto u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026., koje će zajednički organizirati Sjedinjene Države, Meksiko i Kanada.

  • Sport

  • 28. Sep. 2024  

  • 0

Brazilski selektor Dorival Junior rekao je u petak, dok je objavljivao popis za oktobarske južnoameričke kvalifikacije, da će pričekati da Neymar bude potpuno spreman da ga vrati u brazilski tim.

Napadač Al-Hilala, koji nije igrao od prošle godine i propustio je Copa America, podvrgnut je operaciji nakon što je pokidao prednji križni ligament i meniskus u lijevom koljenu.

- Čekat ćemo, bit ćemo strpljivi, nije važno ako se ne može vratiti u oktobru, ili novembru ili čak februaru. Mora biti samouvjeren, mora igrati i prije svega mora potpuno izliječiti ovu ozljedu, rekao je Dorival na konferenciji za novinare. "Počinjemo shvaćati koliko je važan. Ako se vrati u nadolazećim godinama, imat ćemo jednog od najvećih igrača svjetskog nogometa u izuzetnom trenutku u njegovoj karijeri i u našoj reprezentaciji, dodao je.

Brazil trenutno zauzima peto mjesto u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026., koje će zajednički organizirati Sjedinjene Države, Meksiko i Kanada.

Napadač Igor Jesus i bekovi Abner i Vanderson uključeni su u Dorivalovu ekipu dok on želi vratiti peterostruke svjetske prvake na pobjedničke staze kada se suprotstave Čileu u gostima 10. oktobra prije nego što pet dana kasnije ugoste Peru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...