VELIKI TEST ZA SARAJEVO: Ne pjevati dok drugi tuguju, zna se kome sada novac treba

„Smatramo pogrešnim razmišljati o tome "da se ovo moglo desiti bilo kome", jer mi smo jedno tijelo, jedna država. Ova teška nesreća se već desila nama, a ne nekom drugom, nekom tuđem“ istaknuto je.

  • Društvo

  • 05. Okt. 2024  

  • 0

Na stranici onlinepeticija.com građani su pokrenuli peticiju, kojom pozivaju vlasti da sredstva predviđena za novogodišnji koncert u Sarajevu, preusmjere ka poplavljenim područjima.

Iako novogodišnji koncert u Sarajevu jeste značajan događaj, kako za grad, tako i za građane, s obzirom na obimne poplave, anketom se želi prioritizirati stanovništvo kojem su sredstva potrebnija.

„U svjetlu nacionalne tragedije i poplava koje su pogodile dijelove naše zemlje, smatramo da je prioritet pomoći našim sugrađanima koji su izgubili imovinu, domove, živote. Organizacija novogodišnjeg koncerta u Sarajevu je značajan kulturni događaj, ali s obzirom na trenutnu situaciju, pozivamo vlasti da preusmjere sredstva predviđena za ovaj koncert ka hitnoj pomoći i sanaciji štete u poplavljenim područjima“ napisano je na stranici.

Ova sredstva bi građanima bila od velikog značaja, jer bi se nadoknadila šteta nastala zbog poplava.

„Sredstva koja su predviđena za novogodišnji koncert mogla bi biti ključno korištena za obnovu oštećenih kuća, infrastrukture, kao i pružanje osnovnih potrepština ljudima koji su najviše pogođeni. Umjesto da slavimo dok naši sugrađani pate, možemo pokazati solidarnost i zajedništvo usmjeravanjem tih sredstava tamo gdje su trenutno najpotrebnija. Vjerujemo da ćemo, kroz ovakav čin, pomoći zajednicama da se što prije oporave“ navedeno je.

alt

Naglasili su i da se ovo desilo ljudima s kojim živimo u istoj državi i da je pogrešno razmišljati kako bi se moglo desiti bilo kome.

„Smatramo pogrešnim razmišljati o tome "da se ovo moglo desiti bilo kome", jer mi smo jedno tijelo, jedna država. Ova teška nesreća se već desila nama, a ne nekom drugom, nekom tuđem“ istaknuto je.

Ukoliko smatrrate da je ovo bitan čin, peticiju možete naći na stranici onlinepeticije.com i pridružiti se hiljadama građana koji su je potpisali.

Podsjećamo, najavljeno je da će za doček 2025. nastupati Severina i Adi Šoše.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...