(S)RAT UŽIVO: Kako je Senad Hadžifejzović u osam minuta sramote izrekao gomilu uvreda i laži o "Slobodnoj Bosni" i drugim medijima

Reporteri Slobodne Bosne proteklih dana izvještavali su iz Kiseljaka, Fojnice, Kreševa, Jablanice, sela Vranci i drugih mjesta koja su pogođena poplavama, donoseći snimke i fotografije sa lica mjesta, jednako kao što su to radili i drugi mediji u Bosni i Hercegovini. No, sve to nekim čudom nije vidio Senad Hadžifejzović, koji inače sve vidi, sve prati i sve zna – on je vidio da Slobodnu Bosnu „nije briga za mrtve u Jablanici“

  • Vijesti

  • 07. Okt. 2024  

  • 8

U petak uveče, 4. oktobra, „Slobodna Bosna“ objavila je tekst pod naslovom „Nakon što su danas zvanično otkazali kampanju: Čelnici Naše stranke u zakupljenom terminu na privatnoj televiziji "halalili" žrtvama poplava iz Jablanice”. Tekst je bio kritika upućena političarima iz Naše stranke koji su se samo nekoliko sati nakon objave da otkazuju sve predizborne aktivnosti zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, pojavili na Face televiziji u ranije zakupljenom terminu za političko oglašavanje.

- Pola sata ova vrhuška Naše stranke u studiju se samopromovirala tvrdeći, naprimjer, što je posebno licemjerno u ovom danu, kako je upravo zahvaljujući mjerama Vlade danas na području Kantona Sarajevo izbjegnuta veća katastrofa.

Dok se obraćaju građanima ove zemlje koji tuguju za poginulim mještanima Jablanice i Fojnice, njihove slike sa mjesta poplava i klizišta se smjenjuju na velikom studijskom ekranu Face televizije – piše, između ostalog, u navedenom tekstu koji možete pročitati OVDJE.

Iako u tekstu nijednom riječju nismo kritikovali ni Senada Hadžifejzovića, ni Face televiziju, već isključivo rukovodstvo Naše stranke, Hadžifejzović se iz nekog razloga našao “prozvan” i dan kasnije u svojoj emisiji brutalno je izvrijeđao novinare Slobodne Bosne, kao i kolege sa portala Patria i Istraga, šireći bezočne laži o izvještavanju ovih medija.

Zbog navedenog teksta o političarima iz Naše stranke, Slobodna Bosna, zaključio je bez ikakve zadrške Senad Hadžifejzović, “ismijava katastrofu Bosne”?!

- U historiji, nikada, nigdje, nijedan medij u svijetu ovo nije uradio: potpuno ignorisao katastrofu, mrtve, žrtve, užas i kao prvu – udarnu vijest objavio nešto sasvim nevažno – ko je bio gost na nekoj televiziji?! Takvo ignorisanje svoje, nacionalne tragedije nikada nije zabilježeno! Da li je “Slobodnoj Bosni” samo trebao još naslov: ”Briga nas za mrtve u Jablanici?” – naveo je Hadžifejzović u tekstu objavljenom uz sramni prilog Face TV emitiran u subotu, 5. oktobra.

U njegovom lamentiranju nad uređivačkom politikom našeg medija, Hadžifejzoviću je valjda nekako promaklo da su novinari Slobodne Bosne cijelog tog dana, kao i narednih dana, detaljno i sveobuhvatno izvještavali o poplavama i stravičnim posljedicama ove katastrofe. Dapače, naš portal bio je prvi medij iz Sarajeva koji je tog jutra nakon katastrofe objavio prvu vijest i snimak iz Jablanice već u pet ujutro, a nakon toga smo (samo tog dana) objavili još blizu stotinu izvještaja isključivo o toj temi!

Reporteri Slobodne Bosne proteklih dana izvještavali su iz Kiseljaka, Fojnice, Kreševa, Jablanice, sela Vranci i drugih mjesta koja su pogođena poplavama, donoseći snimke i fotografije sa lica mjesta, jednako kao što su to radili i drugi mediji u Bosni i Hercegovini. No, sve to nekim čudom nije vidio Senad Hadžifejzović, koji inače sve vidi, sve prati i sve zna – on je vidio da Slobodnu Bosnu „nije briga za mrtve u Jablanici“.

Slične bljuvotine koje je izrekao na račun našeg medija Hadžifejzović je uputio i novinarima Patrije, koji su se također „usudili“ da problematiziraju gostovanje čelnika Naše stranke u njegovom programu. Urednika portala Istraga Avdu Avdića Hadžifejzović je u svojoj ogavnoj, huškačkoj tiradi nazvao „đubretom“ i to, vjerovali ili ne, samo zbog toga što je Avdić prvi novinar koji je uspio doći do kamenoloma iznad Donje Jablanice sa kojeg se granitna lavina sručila na kuće u tom mjestu.

Snimak u kojem Hadžifejzović vrijeđa Avdića zato što se radeći svoj novinarski posao probio do kamenoloma, dok je ekipu Face TV u istoj toj namjeri spriječila policija, možete pogledati OVDJE

Šta je, dakle, nagnalo Senada Hadžifejzovića na „obračun“ sa Slobodnom Bosnom i drugim medijima, kada ga niko nigdje spomenuo nije? Zbog čega je Slobodna Bosna iznenada postala meta našeg „najboljeg, najpoštenijeg i najmoralnijeg“ novinara koji se, onako uzgred, pohvalio da je za pogođene poplavama donirao 25.000 maraka? Odgovor na ova pitanja zna, valjda, samo Senad Hadžifejzović, a u besmislu njegove tiranije i gomile laži koje je izrekao, mi nećemo pokušavati ni da dokučimo njegove motive.

Umjesto toga, reći ćemo ovako: da je pomenuti tekst Slobodne Bosne bio o Senadu Hadžifejzoviću (a već ste vidjeli da nije), u njemu bi vjerovatno pisalo koliko su tačno novca Hadžifejzović i Face TV naplatili od političkih stranaka za predizborna gostovanja. A, vjerujte nam na riječ, jer imamo uvid u te podatke, taj iznos je znatno, ZNATNO veći od onih 25.000 maraka koliko je Hadžifejzović nesebično izdvojio za stradale u poplavama.

Da je tekst Slobodne Bosne bio o Hadžifejzoviću i njegovoj televiziji, u njemu bi se također, moguće, našla poneka ispovijest ogorčenih, brojnih bivših uposlenika Face televizije kojima je ovaj „novinarski mag“ ostao dužan gomilu para za ugovorene i nikada isplaćene plaće i honorare.

Da je naš tekst bio o Hadžifejzoviću, moguće je i da biste u njemu čitali o tome odakle vlasnicima Face televizije luksuzni automobili, stanovi, kuće, vikendice, otkud sve to kada je Senad Hadžifejzović, prema vlastitom priznanju, zadužen „milionskim kreditima“ u bankama?

Da smo htjeli pisati o poslovima Senada Hadžifejzovića i njegovog sina Feđe, direktora Face TV, možda bismo se malo detaljnije pozabavili činjenicom da je Feđa Hadžifejzović prošle godine osnovao firmu zajedno sa vlasnicima kompanije Monetize Ad, koji se već duže vrijeme nalaze pod lupom istražnih organa zbog „prodavanja magle“ u vidu čudotvornih preparata koji liječe sve osim smrti – dakle, obmanjuju javnost na isti način na koji su razne lažne Facebook stranice nedozvoljeno koristile ime i lik Senada Hadžifejzovića kako bi reklamirale vlastite sumnjive preparate, o čemu je Hadžifejzović (kakve li ironije!) u svojim emisijama također detaljno izvještavao.

Sve smo to mogli, da smo samo htjeli pisati o Senadu Hadžifejzoviću. Ali, da ponovimo još jednom, tekst koji smo objavili tog petka, 4. oktobra, nije bila priča o Senadu Hadžifejzoviću. Što ne znači da neki od narednih neće biti, naravno.

Slobodna Bosna

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...