RUSKI AMBASADOR JEDVA JE DOČEKAO: Kalabuhov čestitao Dodiku ubjedljivu izbornu pobjedu SNSD-a (FOTO)

U pismu Dodiku Kalabuhov ističe da izborni rezultati SNSD-a ostvareni u gradovima i opštinama ne samo RS već i Federacije BiH odražavaju ispravnost i relevantnost Dodikovog političkog kursa

  • Politika

  • 07. Okt. 2024  

  • 0

Ruski ambasador u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov čestitao je predsjedniku RS i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku ubjedljivu pobjedu ove stranke na lokalnim izborima i izrazio nadu u nastavak razvoja odnosa Ruske Federacije i RS koji su dobili karakter strateškog partnerstva.

U pismu Dodiku Kalabuhov ističe da izborni rezultati SNSD-a ostvareni u gradovima i opštinama ne samo RS već i Federacije BiH odražavaju ispravnost i relevantnost Dodikovog političkog kursa, zasnovanog na očuvanju poretka utvrđenog Dejtonskim mirovnim sporazumom u Bosni i Hercegovini, uz striktno poštovanje međunarodnog prava.

"Uvjeren sam da će Vaš trud, kao i zalaganje Vaših stranačkih kolega obezbijediti razvoj i prosperitet RS, kao i poboljšati životni standard njenih građana", naveo je Kalabuhov.

alt

Ruski ambasador izrazio je nadu u nastavak razvoja čitavog spektra odnosa Ruske Federacije i RS koji su, zaista, dobili karakter strateškog partnerstva o čemu svjedoče Dodikovi redovni sastanci sa predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Želim Vam, gospodine predsjedniče, puno uspjeha u Vašem odgovornom radu, a Vama i svim građanima RS blagostanje, zdravlje i prosperitet", istakao je Kalabuhov u pismu Dodiku.

SNSD je dobio načelničke i gradonačelničke pozicije u 49 opština i gradova u BiH, a u 55 lokalnih zajednica SNSD će biti prva politička partija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...