NOVI SLUČAJ: Banda nastavila terorizirati Mostarce - brutalno napadaju, udaraju i pljačkaju žrtve.

Nakon fizičkog napada napadači su pobjegli u nepoznatom pravcu. 

  • Hronika

  • 10. Okt. 2024  10. Okt. 2024

  • 1

Banda je nastavila terorizirati Mostarce - brutalno napadaju, udaraju i pljačkaju žrtve.

Ovo puta napadnut je B. P. (20) iz Mostara. Mladić se sinoć tri sata poslije ponoći obratio Policijskoj stanici (PS) Mostar te prijavio da je u noći sa srijede na četvrtak u Ulici kralja Tvrtka na parkingu noćnog kluba "Golden Cube", fizički napadnut od više osoba. 

Na mjestom događaja upućena je patrola policije koja je utvrdila da je prijavitelju, dok se nalazio na parkingu, s leđa prišlo više osoba romske nacionalnosti. Jedan od njih udario ga je šakom u predjelu glave, ispod lijevog oka, pri čemu je 20-godišnjak zadobio vidne povrede. 

Nakon fizičkog napada napadači su pobjegli u nepoznatom pravcu. 

- B. P. je primjetio da mu nedostaju zlatni lančić i narukvica. U toku je kriminalistička obrada, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Ovo je već treći napad u posljednjih pet dana na istoj lokaciji i ispred istog kluba, a u kojem su žrtve izjavile da su ih napali pripadnici romske nacionalnosti. Ono što je interesantno jeste da je i i modus operandi gotovo identičan.

Nepoznata skupina djevojaka u noći sa subote na nedjelju u nešto više od dva sata pretukle su i opljačkale dvije osobe.

U nedjelju u 1.55 sati u Policijsku upravu (PU) Mostar obratila se D. J. (27) iz Mostara i prijavila da je fizički napadnuta ispred ugostiteljskog objekta "Golden Cube".

Prema navodima iz prijave, dvije nepoznate ženske osobe romske nacionalnosti prvo su je udarale po čitavom tijelu pesnicom zbog čega je pala na zemlju. Drske pljačkašice se nisu zaustavile te je 27-godišnjakinja dobila i udarac nogom u predjelu glave.

- Na oštećenoj su uočene vidne povrede u predjelu glave, a od dežurnog doktora sa CUM SKB Mostra konstatovane su joj teške povrede, saopćeno je tada iz MUP-a HNK.

Iste noći u 4.10 sati u PU Mostar obratio se i P. B. (34), državljanin Njemačke. On je prijavio da je, neposredno prije podnošenja prijave policiji, fizički napadnut od dvije nepoznate ženske osobe romske nacionalnosti, također ispred UO "Golden Cube".

Nijemac je izjavio da se samo sjeća da je zadobio udarac u potiljak.

- On je imao vidne povrede u obliku crvenila u predjelu potiljka i krv ispod nosa, a ukraden mu je novčanik, mobitel i lična dokumenta, precizirali su tada iz MUP-a HNK. 

(Oslobođenje)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...