RADE BOGDANOVIĆ PONOVO U CENTRU PAŽNJE: Što se tiče igrača iz Saudijske Arabije, moram…

Bogdanović smatra kako će u budućnosti krenuti i Luku Jovića koji je promašio zicer.

  • Sport

  • 13. Okt. 2024  

  • 0

Reprezentacija Srbije je sinoć u Leskovcu pobijedila Švicarsku rezultatom 2:0 u utakmici Lige nacija.

Rade Bogdanović, bivši nogometaš, a danas nogometni analitičar, odlučio je sinoć na RTS-su uputiti javno izvinjenje igračima iz Saudijske Arabije. Učinio je to nakon gola Alekandra Mitrovića i odbrane penala od strane Predraga Rajkovića.

"Sam sebe demantujem. Mitrović - Saudijska Arabija, Rajković isto. Izgleda da nije pitanje liga i kvalitet, već možeš ili ne možeš, hoćeš ili nećeš. Moramo da se izvinimo, isto tako i Stojkoviću golmanu koji je tamo", rekao je Bogdanović.

Na pitanje da li to znači da će promijeniti mišljenje o tome da Mitrović može zajedno u napad s Dušanom Vlahovićem, Bogdanović je rekao:

"E to ne. Oni ne mogu nikako zajedno."

O Mitroviću je rekao:

"Rijetko inteligentan igrač. Fenomenalan gol. Da ga ne opisujem, ljepše ga je gledati."

Bogdanović smatra kako će u budućnosti krenuti i Luku Jovića koji je promašio zicer.

"To je karakteristično za centarfora koji nema kontinuitet igara. Ima veliki kvalitet, samo po sebi je kvalitet da ulazi u šansi. Neće ga, ali vjerovatno će ga dati kada je najpotrebnije."

Andrija Maksimović je debitovao sa samo 17 godina. Tvrdi da nikada u životu nije vidio nekog tako mladog s ovih prostora, a da igra tako zrelo.

"Jako talentovan igrač, dolazi do izražaja kada ekipa napada. On je drskost pokazao protiv Intera. Iskreno, nisam vidio u mojoj karijeri ovakvog igrača sa 17 godina i sa ovih prostora da igra tako zrelo u takvom takmičenju. Najavljuje sjajnu karijeru."

"Treba pričati samo o pobjedniku, ne o Švicarcima. Oni su bili vjerovatno iznenađeni određenim uslovima. Večeras su sve zvijezde bile na našoj strani. Nadam se dobroj utakmici protiv Španije."

"Ključ će nam biti odbrana i Rajko na ovom nivou. Španci će tražiti rupe, prolaze između naših linija, pogotovo po bokovima", poručio je Bogdanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...