NIJE PREKRŠIO IZBORNI ZAKON: CIK odbio prigovor SDA, uredna kandidatura Mašića u Bugojnu

U prigovoru je stajalo da je Mašuić ostao na poziciji državnog službenika iako je po Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine morao "zalediti" svoj status.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2024  17. Okt. 2024

  • 0

CIK BiH je obio prigovor Stranke demokratske akcije protiv Edina Mašića, kandidata SDP-a za načelnika Bugojna.

U prigovoru je stajalo da je Mašuić ostao na poziciji državnog službenika iako je po Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine morao "zalediti" svoj status.

Iz CIK-a su naveli da nisu prekršene odredbe ni Izbornog zakona, ni Zakona o državnoj službi, te je prijedlog CIK-ove službe bio da se SDA-ov prigovor odbije kao neosnovan.

Odluku je CIK donio jednoglasno. Inače, Mašić prema do sada prebrojanim glasovima ima podršku 6.142 birača, dok njegovi protukandidat iz SDA ima 6.089 glasova, što je razlika od 53 glasa. Još se trebaju prebrojati glasovi iz dijaspore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...