POLUDI "GANJAJUĆI PAPIRE": Urnebesna komedija ‘’Ko je lud’’ gostuje na teatarskoj sceni Jelićeve

Radnja predstave prati čovjeka koji dolazi kod psihologa i traži od njega uvjerenje da je normalan. "Ganjajući papire", on poludi.

  • Kultura

  • 18. Okt. 2024  

  • 0

  1. oktobra u 20 sati u JU Centar kulture i mladih na adresi Jelića 1 bit će odigrana predstava "Ko je lud?".

Ovu urnebesnu komediju režirao je Mirza Begović a glume Adem Smailhodžić i Zlatan Školjić.

Radnja predstave prati čovjeka koji dolazi kod psihologa i traži od njega uvjerenje da je normalan. "Ganjajući papire", on poludi.

Ova komedija karaktera na duhovit način oslikava besmislenost administrativnih zavrzlama, prepoznatljivih širom prostora bivše Jugoslavije. Kroz smijeh, predstava otvara pitanja o apsurdima savremenog društva, prikazujući dokle nas birokratija može dovesti. "Ganjanje papira" postaje metafora za dublje probleme s kojima se suočavamo, a glumci na inteligentan i humorističan način progovaraju o granicama ljudske svijesti i svakodnevnoj banalnosti.

Ulaznice po cijeni od 15 KM su u prodaji putem portala kupikartu.ba

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...