ADMIR GLAMOČAK O KASUMOVIĆU: "Uništio sebi karijeru i bacio ljagu na cijelu našu profesiju" (VIDEO)


"Novinari danas traže krivce i u Akademiji scenskih umjetnosti", kaže Glamočak.

  • Mini market

  • Prije 3h  

  • 0

Bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac i reditelj, profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu - Admir Glamočak gost je nove epizode podcasta Opet Laka.

Kroz razgovor su se Glamočak i Laka prisjetili ratnih godina, razgovarali o umjetnosti uopšte i eri društvenih mreža. Nezaobilazna tema bio je i slučaj bh. glumca Moamera Kasumovića koji je osuđen zbog bludničenja nad petnaestogodišnjakom, a o čijem nedjelu je brujala javnost.

"Ono što je tačno jeste da je Moamer Kasumović presuđen, dakle, nije u domenu rekla-kazala, nego je presuđen od strane Kantonalnog suda za bludničenje nad maloljetnikom i to je užasno. Novinari danas traže krivce i u Akademiji scenskih umjetnosti. Akademija scenskih umjetnosti je kriva zato što je on studirao na njoj?! Potpuno nevjerovatno! Neko mi je rekao da je bio neki članak u nekim novinama da se zapravo na Akademiji i uče da budu takvi, zamislite vi to?! Koji um može sklopiti tako bolesnu rečenicu! Prvo, radi se o očito nekoj osobi koja nije zdrava jer to je sigurno bolest. To je grozno, stvarno. Pogotovo za žrtve, njemu je grozno, pretpostavljam, kad se sve to razotkrilo, razotkrilo se dvije - tri godine nakon događanja. Uništio je sebi karijeru, ali je bacio ljagu na cijelu našu profesiju, zato što su ljudi skloni da poistovjećuju stvari, da izjednačavaju - glumci su svi ovakvi ili onakvi", rekao je Glamočak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...