BIJESNI ZBOG NAPADA: Izraelci saopćili da je dron ciljao kuću Netanyahua iako ni on ni njegova supruga...

Taj baraž dolazi u trenutku kada Izrael razmatra svoj očekivani odgovor na iranski napad iz ovog mjeseca i vrši ofanzivu protiv boraca Hamasa u Gazi i Hezbollaha u Libanu

  • Svijet

  • Prije 5h  

  • 0

Izraelska vlada saopćila je da je bespilotna letjelica ciljala premijerovu kuću u subotu, iako nije bilo žrtava, dok je iranski vrhovni vođa obećao da će Hamas nastaviti svoju borbu nakon ubistva organizatora prošlogodišnjeg smrtonosnog napada 7. oktobra.

Sirene su odjekivale u Izraelu upozoravajući na nadolazeću vatru iz Libana. Vojska je saopćila da su ispaljeni deseci projektila.

Ured izraelskog premijera Benjamina Netanyahua saopćio je da je dron ciljao njegovu kuću u gradu Caesarea na mediteranskoj obali, iako ni on ni njegova supruga nisu bili kod kuće.

Taj baraž dolazi u trenutku kada Izrael razmatra svoj očekivani odgovor na iranski napad iz ovog mjeseca i vrši ofanzivu protiv boraca Hamasa u Gazi i Hezbollaha u Libanu.

U Gazi su izraelske snage otvarale vatru na bolnice u razorenom sjevernom dijelu palestinske enklave, a u napadima u pojasu ubijeno je više od 50 ljudi, uključujući i djecu, u manje od 24 sata, saopćili su bolnički zvaničnici i novinar Associated Pressa iz Pojasa Gaze.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...