PREMINUO JE MARINKO OROZ, DOBRI ČUVAR BOSANSKOG SELA: Otišle su njegove Luke, pa je morao otići i on s njima...

Nije dočekao aparat, srce ga je izdalo...

  • Društvo

  • Prije 3h  

  • 0

Marinko Oroz iz sela Luke s područja Fojnice je preživio poplave koje su ovo mjesto nedavno zahvatile, ali njegovo srce nije izdržalo bol.

Izuzetno emotivnu poruku je objavila organizacija Pomozi.ba, koja je prenijela poruku njegove kćerke Vanje, ali i post koji je objavila njegova sugrađanka Matea Alikadić.

– Njegovo srce nije uspjelo izdržati sve ovo, izgubio je sve što je u životu pravio, gradio, čuvao, a bio je dobri čuvar cijelog sela. Otišle su njegove Luke pa je morao otići i on s njima. Nadam se da će mama biti jača, da će ona izdržati i da će se jednog dana vratiti u svoju kućicu i da ćemo svi zajedno ispuniti njegovu želju. Vidjela sam da vam je svima postao drag u ovih par dana, a i on je to osjetio i bio je sretan što ima toliko ljudi koji su došli pomoći, pa se u ime nas zahvalite cijeloj vašoj ekipi Pomozi.ba – napisala je njegova kćerka Vanja volonteru Kerimu.

A zašto Kerimu? Zato jer je on upravo bio poput dobrog čuvara Marinka, što se da zaključiti i iz posta Alikadić.

– A čija si ono, ne mogu poznat, upita me prije deset dana dok krajičkom oka nadgleda izvlačenje drva sa, što se prije nekoliko dana zvalo, ulaza u dvorište. Mate i Katice Oroz, ponosno mu rekoh. Gleda u mene i ne reagira. Prilazi Ružica i glasnije ponovi, a on razvuče osmijeh i kaže bogati rođak ne bih te nikad prepoznao. Sjedosmo ispred kuće, unutra sve uništeno, oni još uvijek vidno potreseni. Kaže odnijela mi voda sve pa i slušni aparat. Ništa ne čujem, a taman sam našao onaj što mi odgovara. Skoči sa stolice jer upravo sijeku drvo koje, očito, nisu smjeli dirati. Malo nagalami, vrati se i sjede kao da ništa nije bilo. Kerim, iz Pomozi ba sjedi i kaže mu, eto mene sutra sa aparatom samo reci koji je. Opet razvuče osmijeh dok se pokušava sjetiti. Sjetio se, a on i Kerim dogovoriše susret opet sutra. I prolazili su dani, a oni su tražili odgovarajući aparat. Danas su ga našli. Ali sat i po vremena kasno. Nije dočekao aparat, srce ga je izdalo. Kerime, hvala ti u ime svih nas na trudu. Dragi Marinko, neka ti je laka zemlja! Počivaj u miru – navodi se u objavi. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...