NAJVEĆA NOVČANA NAGRADA U HISTORIJI TENISA: Sinner u finalu nadigrao Alcaraza i kući odlazi sa...

(...) rekordnih šest miliona dolara.

  • Zabava

  • Prije 4h  Prije 4h

  • 0

Italijanski teniser Jannik Sinner pobjednik je egzibicionog teniskog turnira "Slam šest kraljeva" koji se igrao u saudijskom Rijadu, nakon što je u velikom finalu savladao Španca i velikog rivala Carlosa Alcaraza sa 2:1, po setovima je bilo 6:7, 6:3 i 6:3.

Iako je prvi set pripao Alcarazu nakon tiebreaka, Sinner je u nastavku zaigrao još bolje i uspio doći do preokreta i relativno lagane pobjede nad sjajnim Špancem, prve ove godine.

Turnir "Slam šest kraljeva"nema nikakav takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, Saudijcima nije bilo teško da privuku "kraljeve" pošto je pobjednik kući odnio šest miliona dolara, što je najveća novčana nagrada u historiji tenisa.

U meču za treće mjesto Novak Đoković je nadigrao Rafaela Nadala rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 7:6. Svaki od tenisera je samim dolaskom na ovaj turnir zaradio najmanje 1,5 miliona američkih dolara.

Pored Sinnera i Alcaraza, na turniru su učešće uzeli Daniil Medvedev, Holger Rune, Rafael Nadal i Novak Đoković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...