NERMIN NIKŠIĆ U KONJICU OBAVIO GRAĐANSKU DUŽNOST, PA NAJAVIO KRIVIČNE PRIJAVE: "Ne znam šta je bilo CIK-u da donese odluku o izborima!" (FOTO)

Današnji izbori, prema njegovim riječima, i dalje se održavaju u sjenci velike tragedije koja je pogodila BiH, te smatra da je CIK trebala da ih prolongira i dalje.

  • Vijesti

  • Prije 9h  Prije 9h

  • 0

Lokalni izbori, koji su bili odgođeni zbog katastrofalnih poplava koje su nedavno pogodile pet opština u Federaciji Bosne i Hercegovine, danas se održavaju u Konjicu, Fojnici, Kreševu i Kiseljaku, dok se u Jablanici još za to uvijek nisu stekli uslovi.

Među građanima koji imaju pravo glasa je i Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH i premijer FBiH, koji je glasao u Domu izviđača.

Današnji izbori, prema njegovim riječima, i dalje se održavaju u sjenci velike tragedije koja je pogodila BiH, te smatra da je CIK trebala da ih prolongira i dalje.

"Iskreno ne znam šta je rukovodilo CIK da donese odluku o održavanju izbora, jer je još uvijek jedan ogroman dio teritorije u Neretvici neprohodan, otežane su komunkacije, rješavaju se ogromne štete izazvane prirodnom katastrofom. Ali eto, neko je donio odluku. Danas su lokalni izbori i želim se zahvaliti svakom od građanki i građana koji danas uopće izađu na izbore, bez obzira za koga će glasati. Zato sam došao i lično da izvršim svoju građansku dužnost", naveo je Nikšić.

On takođe tvrde da je pored otežanih okolnosti, ovaj izborni proces narušen i pun zloupotreba, kojim je direktno pogođen SDP BiH.

"Ne mogu prihvatiti i šutjeti na ponašanje GIK-a, a vidjet ćemo da li je i CIK dio te hobotnice, koji su već jučer od dostavljanja izbornog materijala krenuli sa zloupotrebama. Naime sve stranke koje participiraju u vijeću dostavile su svoje kandidate za članove biračkih odbora. Jučer su ljudi iz GIK-a dopustili sebi luksuz da, za sada kako smo utvrdili, na četiri biračka mjesta nisu postavile članove ili predsjednike biračkih odbora iz SDP-a BiH da prisustvuju primopredaji biračkih materijala. Na sve prigovore iz gradske organizacije SDP-a BiH su reagirali na način da se mogu izjaviti prigovori na zapisnik, da bi se jutros nastavili kabadahijski ponašati i prijetiti članovima biračkih odbora koji su ukazivali na nepravilnosti", kazao je Nikšić, te najavio da će reagovati.

"Naravno da nećemo na ovo šutjeti, reagirali smo prigovorima GIK-u i CIK-u, pa ćemo vidjeti kakve će biti odluke. Sigurno ću insistirati i lično podnijeti i krivične prijave protiv onih koji to rade na biračkim mjestima, članovima GIK-a i CIK-a koji budu pokrivali takva ponašanja. Krajnje je vrijeme da omogućimo biračima da biraju sami bez ikakvih pritisaka i utjecaja sa strane", poručio je Nikšić, prenose Nezavisne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...