KRAĐA U NISSANOVOM MUZEJU: Ukraden Skyline R32 GT-R vrijedan oko 170.000 eura; Ovaj sportski automobil...

(...) relativno rijedak izvan Japana tražen je i među kolekcionarima i među - lopovima.

  • Šareni svijet

  • Prije 5h  Prije 5h

  • 0

Poseban model Nissana Skyline R32 GT-R ukraden je iz Nissanovog muzeja. Auto je vrijedan oko 170.000 eura. Nissan je često pokazivao ovaj automobil na medijskim i reklamnim akcijama, a kako i ne bi kada je riječ o jednom o kultnih automobila. Nissan Skyline GT-R nikad se nije proizvodio izvan Japana i prodavao se samo u nekoliko zemalja, osim Japana, kao što su Singapur, Australija, Novi Zeland i Velika Britanija.

Zbog toga je ovaj sportski automobil relativno rijedak izvan Japana i tražen je među kolekcionarima i - lopovima. Sve je to rezultiralo krađom tamnocrvenog Skylinea GT-R iz 1991. godine. Automobil je direktno kupio Nissan 2015. i bio je parkiran u kolekciji proizvođača automobila u Victoriji (Australija), prenosi revija HAK.

"Nažalost, naš originalni R32 GT-R je ukraden i sada ga traži policija", rekao je glasnogovornik Nissana, objavio je Motor1. 

Danas je samo 100 registriranih Skylinea u Australiji gdje je bio prodaji od 1989. do 1994. godine. Proizvođač automobila je objavio da blisko surađuje s policijom kako bi ušao u trag ukradenom sportskom automobilu. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...