SESTRA DRAGANA BJELOGRLIĆA OTKRILA KAKVO SU DJETINJSTVO IMALI: "Dvostruko sam patila"

"Besmisleno je da on mene kao sestru zove da glumim pored ovakvih glumaca”, ispričala je za medije.

  • Estrada

  • 20. Okt. 2024  

  • 0

Glumac Dragan Bjelogrlić je jedan od najpopularnijih srpskih glumaca, a iako je već desetljećima prisutan na javnoj sceni, o njegovom privatnom životu se malo toga zna. Iako se zna da je njegov sin, Aleksej Blejogrlić, krenuo očevim stopama, te je do sada već imao nekoliko velikih uloga, malo je poznato da glumac ima i dvije sestre iz svijeta poznatih.

Jedna od njih je pop pjevačica Zorana Pavić (59), koja je Draganova sestra po teti, a o njihovom srodstvu se intenzivnije počelo govoriti nakon što su, zajedno s Nikolom Kojom, obradili pjesmu “Nekako s proljeća”. Pjevačica je svojevremeno govorila o Bjelogrliću te otkrila zašto joj nikada nije dao glumačku ulogu.

“Ja sam prvenstveno pjevačica, a ako nešto imamo u ovoj zemlji, to su glumci. Iskreno, neke stvari koje sam radila uz emotivnu podršku svog brata trudila sam se napraviti donekle sama. Pričam o monodrami ‘Kad žena voli’, koju je on izdao, a koju sam ja napravila u nekom drugom aranžmanu. Besmisleno je da on mene kao sestru zove da glumim pored ovakvih glumaca”, ispričala je za  medije.

‘Majka i otac su mi radili u Beogradu’

Zorana je svojevremeno za Blic otkrila kako je izgledalo njeno djetinjstvo te priznala da je najljepše uspomene vežu za salaš u Vojvodini, gdje je odrasla upravo s glumcem. “Majka i otac su mi radili u Beogradu, a ja sam taj period života provela kod majčinih roditelja na vojvođanskom salašu. Kroz dom Bjelogrlića uvijek je prolazilo jako puno ljudi jer su bili vrijedni, radni i cijenjeni”, započela je.

“U to doba slave su bile zabranjene, pa se cijela obitelj okupljala povodom velikih praznika, te kad bi kuća nakon toga ostajala prazna, mislila sam da će mi srce prepuknuti. Isto je vrijedilo i za posjete mojih roditelja vikendom i rastanke s njima. Na sve to, kad su se razveli, dolazili su odvojeno, pa sam dvostruko patila zbog njihovih odlazaka, a razveli su se tri puta prije konačnog rastanka”, otkrila je pjevačica.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...