SUĐENJE DRAGANU BJELOGRLIĆU: Njegov advokat u završnoj riječi istakao da je krivični postupak bio izuzetno otežan zbog...

Na suđenju nije bio prisutan Predrag Antonijević.

  • Regija

  • 18. Okt. 2024  18. Okt. 2024

  • 0

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je održano izricanje završnih riječi u postupku koji se vodi protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića. On je optužen za nasilničko ponašanje prema reditelju Predragu Gagi Antonijeviću 23. avgusta 2021. godine u niškom hotelu „Ambasador“.

Bjelogrlićevi advokati su zatražili oslobađajuću presudu za tuču koja se dogodila tokom „Filmskih susreta“ u Nišu i još jednom ukazali da je dokaznim materijalom, u vidu snimaka sa nadzornih kamera hotela, manipulisano i da su snimci u koje je sud imao uvid montirani.

Na suđenju nije bio prisutan Predrag Antonijević, pa je njegov advokat saopštio da oštećeni zahtijeva ukupno 900 hiljada dinara novčane naknade, od toga 300 hiljada za pretrpljeni strah, 300 hiljada za nanijete fizičke povrede i još 300 hiljada dinara za povredu ugleda i časti.

Na prethodnim ročištima je bilo sporno da li je Bjelogrlić prvi udarac zadao otvorenom ili zatvorenom šakom, a Antonijevićev advokat je rekao da je medicinsko vještačenje pokazalo kako povreda koju je zadobio oštećeni može da nastane i od „pesnice“ i od „šamara.“

Tužilac prisutan na suđenju je naveo da je tužilaštvo dokazalo da je Bjelogrlić počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.
On je dodao i da je Bjelogrlić izazvao tuču, teško poremetio javni red i mir i ugrozio spokojstvo građana, piše Danas.

Kako je naveo, ovo je sve dokazano video snimcima sa nadzornih kamera hotela i svjedočenjem onih koji su bili prisutni u hotelu „Ambasador“ kad se tuča dogodila.

Svjedoci su naveli da su bili uznemireni, mnogi od njih su rekli da su osjetili šok i strah, što ukazuje na to da je Bjelogrlić svojim postupcima sporne večeri narušio spokojstvo i samim tim javni red i mir.

Zaključio je da je realna kazna za ovakvo krivično djelo šest mjeseci zatvora.

Branilac Dragana Bjelogrlića, advokat Goran Draganić, je na današnjem suđenju u svojoj završnoj riječi istakao da je krivični postupak bio izuzetno otežan zbog „medijske hajke“ koja je pokrenuta protiv Bjelogrlića nakon događaja u hotelu „Ambasador“ od avgusta 2021. godine.

Kako je naveo, o Bjelogrliću su u medijima i tabloidima bliskim vlasti iznošene „najgrublje neistine.“

On je izneo tvrdnju da su se u postupak protiv Bjelogrlića indirektno umešali i najviši organi izvršne vlasti u Srbiji, koji su prekršili pretpostavku nevinosti i Bjelogrlića unapred proglasili nasilnikom.

Draganić je obrazložio da Bjelogrlić nije počinio krivično djelo nasilničko ponašanje jer, kako je rekao, nije došlo do značajnijeg ugrožavanja spokojstva građana prisutnih te večeri u hotelu, niti je došlo do narušavanja javnog reda i mira.
Samim tim, dva obavezna zakonska uslova za postojanje nasilničkog ponašanja nisu bila ispunjena.

„Saslušanjem i čitanjem izjava svih svjedoka nesumnjivo je utvrđeno da niko od prisutnih nije bio uplašen da će se njemu nešto desiti, niti je bilo kome prijetila opasnost. Svjedoci se nisu osjećali ugroženo u smislu sopstvene bezbijednosti. Niko nije napustio koktel nakon fizičkog kontakta, a prisutni su nastavili da piju i razgovaraju uobičajeno. Ništa nije razbijeno, niti uništeno“, rekao je Draganić.

Na kraju svog izlaganja, advokat Draganić je zatražio od suda da donese oslobađajuću presudu.

Drugi Bjelogrlićev branilac, Jugoslav Tintor, je ponovo ukazao na to da su snimci sa nadzornih kamera montirani i da u video materijalu nedostaju ključni momenti od sporne večeri.

Ukazao je i na to da od ukupno šest kamera koje su snimile tuču Bjelogrlića i Antonijevića, sudu nije dostavljena jedna — kamera broj četiri.

„Snimak sa kamere broj četiri uopšte nije dostavljen sudu, dok je drugim snimcima manipulisano i nedostaju neki ključni trenuci“, rekao je Tintor.

On je naveo da bi snimak sa kamere broj četiri pokazao da je Bjelogrlić prvi udarac zadao otvorenom šakom, a ne pesnicom kako je tvrdio Antonijević i neki svjedoci.

Kako je rekao Tintor, Antonijević bi na ovaj način bio uhvaćen u laži.

Dodao je i da su isječeni momenti sa snimka u kojima se vidi interakcija između okrivljenog i oštećenog, u kojoj je Antonijević isprovocirao Bjelogrlića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...