JULIJA NAVALJNA OTKRILA ZA BBC: "Želim biti predsjednica Rusije, učinit ću sve da Putinov režim padne!"

Predstavljajući knjigu Patriot, memoare koje je njezin suprug pisao prije smrti, Julija Navaljna je ponovila planove da nastavi njegovu borbu za demokratiju

  • Svijet

  • Prije 2h  

  • 0

Julija Navaljna namjerava biti predsjednica Rusije, potvrdila je u svojoj izjavi za BBC.

To je, kako navodi jedna od odluka koju je donijela sa suprugom, nedavno preminulim opozicionim čelnikom Aleksejem Navalnijem.

Navaljna zna da se suočava sa hapšenjem ako se vrati kući dok je ruski predsjednik Vladimir Putin još na vlasti. Njegova administracija ju je optužila za učešće u ekstremizmu. Ovo nije prazna prijetnja. U Rusiji to može dovesti do smrti.

Njen suprug, najglasniji kritičar predsjednika Putina, osuđen je na 19 godina zbog ekstremizma, optužbe koje su smatrane politički motivisanim. Umro je u kažnjeničkoj koloniji u Arktičkom krugu. Američki predsjednik Džo Bajden rekao je da “nema sumnje” da je Putin kriv. Rusija negira da ga je ubila.

Predstavljajući knjigu Patriot, memoare koje je njezin suprug pisao prije smrti, Julija Navaljna je ponovila planove da nastavi njegovu borbu za demokratiju.

Izjavila je da će učestvovati na izborima kao kandidat – kada dođe vrijeme.

– Moj politički protivnik je Vladimir Putin. I učiniću sve da njegov režim padne što prije – dodala je.

Za sada to mora biti izvan Rusije jer se ne može vratiti dok je Putin na čelu države, ali se raduje danu kada će njegova era završiti.

Baš kao i njezin suprug, vjeruje da će biti prilika za održavanje slobodnih i poštenih izbora. Kad se to dogodi, kaže da će biti tamo

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...