"TRENER SVIH TRENERA": Na grobu Ćire Blaževića osvanula poruka...

Na grobu su upaljeni lampioni, a neko je ostavio i cvijeće.

  • Regija

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Grob Miroslava Ćire Blaževića na zagrebačkom Mirogoju, u Aleji velikana, uređen je u bračkom kamenu.

Na kamenu piše "Ćiro" i isklesan je stilizirani nogometni teren, a na dnu je isklesana poruka: "Sine, budi spreman". Uz Ćirin grob još uvijek stoji drveni križ. Na grobu su upaljeni lampioni, a neko je ostavio i cvijeće.

Umro dan prije 88. rođendana

Podsjećamo, trener svih trenera i bivši izbornik hrvatske reprezentacije preminuo je 8. februara 2023. godine nakon duge borbe s rakom, dva dana prije 88. rođendana. Umro je u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se stanje noć prije pogoršalo.

alt 

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila, a nažalost ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Jedno od posljednjih javnih pojavljivanja Blažević je imao sredinom prosinca 2022. godine, kada je u Zagrebu dobio nagradu Vladimir Beara za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije.

alt 

(Index.hr)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...