DETALJI ZLOČINA NA IGMANU: Muzur ubio Kahvića jer mu je kamenom gađao psa

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, izvršili su uviđaj, te poduzeli niz mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt 33-godišnjeg muškarca

  • Hronika

  • Prije 4h  

  • 0

Sinoć oko 18 sati na Igmanu je ubijen 33-godišnji muškarac iz Sarajeva.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, on je napadnut oštrim predmetom te je hitno prevezen u Zavod za hitnu medicinsku pomoć, ali nažalost, nakon pokušaja pružanja ljekarske pomoći, konstatovana je smrt 33-godišnjeg muškarca.

Ubijen je Armin Kahvić (33), a slobode je lišen Amar Muzur (25).

Prema nezvaničnim informacijama, Kahvić i Muzur su bili prijatelji, ali je došlo do svađe među njima. Navodno je Kahvić udario kamenom Muzurovog psa, a Muzur je onda nasrnuo na njega sa hladnim oružjem.

Iz sarajevske policije su objavili zvanične informacije.

“Dana 20.10.2024. godine, oko 18.00 sati, ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć “Prim. dr Silva Rizvanbegović” obavijestio je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen muškarac sa povredama nanesenim oštrim predmetom, te da je nakon pokušaja pružanja ljekarske pomoći konstatovana smrt

Utvrđeno je da je preminuli A.K., rođen 1991. godine u Sarajevu, nastanjen u Trnovu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, izvršili su uviđaj, te poduzeli niz mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt 33-godišnjeg muškarca.

Iste večeri je na području općine Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. KZ FBiH) na štetu A.K., slobode lišen A.M., rođen 1999. godine u Žepču, nastanjen na Ilidži.

Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, potvrdili su iz Uprave policije MUP-a KS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...