"NEDOPUSTIVO JE DA IZNOVA...": Ramo Isak osudio sukob huligana u Mostaru, uputio je poziv MUP-u HNK

Naglašava i kako snimci i fotografije iz Mostara pokazuju sve slabosti sigurnosnog aparata HNK i neprofesionalnog rada odgovornih lica u samom sistemu.

  • Politika

  • Prije 10h  

  • 1

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak ponovo je pozvao Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova HNK, da u skladu sa svojim nadležnostima uspostavi javni red i mir na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK). Inače, ovaj poziv stiže nakon sukoba huligana u Mostaru.

Isak dodaje da nasilno ponašanje, praćeno nacionalističkim i fašističkim ispadima huligana, predstavlja ozbiljnu sigurnosnu prijetnju ne samo HNK-u, već i Bosni i Hercegovini.

"Obaveza Uprave policije MUP-a HNK-a je da održi javni red i mir na području Hercegovačko-neretvanskog kantona. Federalna uprave policije, kako sam već i ranije rekao, spremna je da pruži podršku policijskim službenicima MUP-a HNK u sprječavanju ponašanja koja predstavljaju ozbiljnu sigurnosnu prijetnju", poručio je.

Naglašava i kako snimci i fotografije iz Mostara pokazuju sve slabosti sigurnosnog aparata HNK i neprofesionalnog rada odgovornih lica u samom sistemu.

"Nedopustivo je da iznova svjedočimo nasilnom ponašanju grupe ljudi koja se predstavlja kao „navijači“ isto kao što su nedopustive neblagovremene reakcije nadležnih institucija. U najkraćem roku uputit ću Vladi Federacije BiH na izjašnjenje načela o sigurnosti sportskih događaja te zahtjevati da se na nivou Federacije BiH po hitnom postupku donese Zakon o sigurnosti sportskih događaja FBiH", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...