TRENER IZ RUSIJE SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO 14 TINEJDŽERA U HRVATSKOJ: Osuđen je

Kako se neslužbeno doznaje, Rus je u inkriminirane tri godine od dječaka koje je upoznavao na treninzima tražio da mu šalju svoje obnažene fotografije, a nad jednim od njih izvršio je i spolni odnošaj.

  • Hronika

  • Prije 16h  

  • 0

Trener iz Rusije, koji je više godina trenirao maloljetnike u nekoliko klubova na području središnje Hrvatske, a čije podatke ne navodimo radi zaštite identiteta žrtava, nepravomoćno je danas na zagrebačkome Županijskome sudu osuđen na čak 15 godina zatvora zbog seksualnoga zlostavljanja svojih učenika, piše Jutarnji list.

Sud ga je proglasio krivim za ukupno 14 kaznenih djela koja variraju od spolne zlouporabe dječaka mlađeg od 15 godina do snimanja djece u seksualno eksplicitnim položajima, upoznavanja djece s pornografijom i drugih koje je počinio od početka 2020. godine pa do uhićenja krajem 2022. godine.

Ta djela je počinio nad ukupno 14-oro tinejdžera starih između 13 i 17 godina, a sud mu je također izrekao mjeru zabrane obavljanja djelatnosti sportskoga trenera u svim odgojno obrazovnim ustanovama te klubovima, kao i svih zaposlenja koja uključuju rad s djecom.

Ta mjera mu je izrečena u trajanju od 10 godina, a počinje teći nakon što odsluži zatvorsku kaznu na koju je osuđen. Također, izrečena mu je i mjera zaštitnoga nadzora koja će trajati 5 godina od kraja izdržavanja kazne, a koju će provoditi centar za probaciju čiji bi stručnjaci trebali provoditi razgovore s njim kako bi kontrolirali je li osuđenik promijenio svoje ponašanje.

Kako se neslužbeno doznaje, Rus je u inkriminirane tri godine od dječaka koje je upoznavao na treninzima tražio da mu šalju svoje obnažene fotografije, a nad jednim od njih izvršio je i spolni odnošaj. Čitav slučaj otkriven je prije nešto više od dvije godine kada su roditelji nekih od žrtava pronašli snimke u mobitelima svoje djece te čitav slučaj prijavili policiji. Tijekom postupka okrivljenik je negirao krivnju, no sud je njegovu obranu odbacio, a budući da mu je izrečena kazna veća od 5 godina zatvora produljen mu je i istražni zatvor do pravomoćnosti presude.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...