DETALJI HAOSA U NOVOM PAZARU: Huligani policajce gađali dimnim bombama, ciglama i kamenjem, evo šta je razlog (FOTO + VIDEO)

Velike proteste navijača Novog Pazara izazvala je odluka Disciplinske komsije FSS da se igra bez publike, poručivali su da neće dozvoliti da se meč održi.

  • Hronika

  • Prije 5h  

  • 0

Utakmica u Novom Pazaru između FK Novi Pazar i FK Partizan nije prošla bez incidenata iako se igrala bez prisustva navijača.

Pristalice domaćeg kluba su pokušale da uđu na stadion, ali im policija nije dozvolila te je došlo do fizičkog sukoba navijača i policije, a čuli su se i topovski udari, pišu Sandžačke.rs.

Pet pripadnika policije lakše je povrijeđeno, a također je korišten i suzavac prilikom nemilih scena u Novom Pazaru.

Podsjećamo, velike proteste navijača Novog Pazara izazvala je odluka Disciplinske komsije FSS da se igra bez publike, poručivali su da neće dozvoliti da se meč održi.

Zbog toga što su se čuli pucnji ispred stadiona, meč je u uvodnim trenucima bio nakratko i prekinut. Blokirane su bile i pojedine ulice

Navijači Novog Pazara su poslije protestne šetnje probali ući na stadion budući da se ne mire sa kaznom Saveza pa su topovskim udarima pokušali skrenuti pažnju na sebe. To su očigledno uspjeli.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je u Novom Pazaru došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Tamo je odigrana utakmica srbijanske Superlige između Novog Pazara i Partizana na Gradskom stadionu, a ispred je došlo do sukoba navijača i policije.

"Danas je u Novom Pazaru došlo do drastičnog narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike. Na početku utakmice između Novog Pazara i Partizana, grupa takozvani navijača Ekstremi i Torcida Sandžak (njih oko 120) je u ulici Borisa Kidriča, na oko 70 metara od zapadne tribine stadiona, upotrebivši topovske udare, vatromete, dimne bombe, kao i predmete (cigle i kamenice) gađala policijske službenike koji su se nalazili u kordonu", počeo je Dačić.

 

Topovski udari i pucnji su se čuli i na stadionu, zbog čega je utakmica u uvodnim minutima bila prekinuta, a Dačić kaže da su povrijeđena trojica policajaca.

alt

FOTO: MUP Srbije

"Prilikom napada, povrijeđena su tri policijska službenika IJP PU Novi Pazar. Nakon povlačenja, grupa navijača je u ulici Veljka Vlahovića na oko 100 metara od stadiona ponovo upotrebom kamenica, cigli i drvenih motki gađala u pravcu policijskih službenika, gdje je tom prilikom povrijeđen jedan policijski službenik IJP PU Novi Pazar. Kod svih policijskih službenika trenutno radi se o lakim tjelesnim povredama i isti nisu zadržani u ZC Novi Pazar. Nakon potiskivanja od strane policijskih službenika IJP, navijači su se povukli i rasturili se. Svi koji su učestvovali u napadu na policiju i kršenju javnog reda i mira bit će uhapšeni i predati tužilaštvu. Svi moraju da odgovaraju, jer napad na policiju je napad na državu. Policija je već otpočela hapšenja, do sada je uhapšeno deset lica. Na lokacijama gdje je došlo do napada na policijske službenike, oštećeno je za sada pet putničkih vozila", izjavio je Dačić.

alt

Dok je na ulicama bilo nereda i dok je policija hapsila huligane, na terenu je ekipa Save Miloševića uspjela da pobijedi Novi Pazar sa 4:3.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...