JEDAN OD NAVODNIH VOĐA "KAVAČKOG" KLANA: Slobodanu Kašćelanu Viši sud u Podgorici...

(...) odredio pritvor do daljnjeg.

  • Regija

  • Prije 4h  Prije 4h

  • 0

Jednom od navodnih vođa "kavačkog" kriminalnog klana Slobodanu Kašćelanu Viši sud u Podgorici odredio je danas pritvor, potvrđeno je u sudu.

Portparol Višeg suda Marija Raković rekla je da Tužilaštvo tereti Kašćelana za stvaranje kriminalne organizacije i tri ubistva, te da će mu pritvor trajati do nve odluke suda, prenosi Srna.

Kašćelan je uhapšen u aprilu 2021. zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu radi izvršenja najtežih krivičnih djela.

Uslijedio je tri godine dug sudski proces pred Višim sudom za ubistvo Nikole Stanišića koje je počinjeno u augustu 2020. godine. Međutim, sud ni nakon tri godine nije donio prvostepenu presudu, pa je Kašćelan juče trebalo da izađe iz zatvora u Spužu.

Međutim prilikom napuštanja zatvora, Kašćelan je na kapiji ponovo uhapšen i vraćen u pritvor zbog nove istrage koja se odnosi na trostruko ubistvo.

Prema policijskoj evidenciji, on je jedan od navodnih vođa "kavačkog" kriminalnog klana, za koji se veže i ime Radoja Zvicera, koji je u bjekstvu.

Pored "kavačkog" klana u Crnoj Gori djeluje i takozvani "škaljarski" klan, čiji su međusobni sukobi doveli do preko 60 ubijenih, kako u Crnoj Gori tako i zemljama regiona i Evropi. Sukob traje od 2014. godine i nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji u Španiji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...