ŽENU KOJA JE NAGLAVAČKE VISJELA SPAŠAVALI 7 SATI: "Ovo nikada nismo vidjeli!" (FOTO)

Spasioci su bili prisiljeni ukloniti komad stijene težak 500 kg

  • Hronika

  • Prije 3h  Prije 2h

  • 0

U Australiji se dogodila neobična nesreća, koja je srećom završila bez teških posljedica. Naime, djevojka je prilikom planinarenja upala u tri metra široku pukotinu između dviju stijena, pa je spasiocima bilo potrebno nekoliko sati da je izvuku, javlja CNN.

Matilda Campbell je nekoliko sati visjela naopačke u pukotini u koju je upala pokušavajući da dohvati mobitel koji joj je ispao. Nesreća se dogodila na lokaciji Hunter Valley u Novom Južnom Walesu.

NSW Ambulance

Akcija spašavanja je potrajala sedam sati. Spasioci su bili prisiljeni ukloniti komad stijene težak 500 kg.

"U svojih 10 godina kao bolničar spasioc, nikada se nisam susreo s ovakvim poslom, bio je izazovan, ali na kraju uspješan", rekao je Peter Watts, bolničar u službi hitne pomoći Novog Južnog Walesa, prema objavi na društvenim mrežama.

Djevojci je bilo savjetovano da se ne pomiče, jer bi to moglo ugroziti akciju spašavanja.NSW Ambulance

Bilo je potrebno ukloniti šest velikih kamenih gromada da bi se stiglo do nje.

“Kad smo je izvukli, bila je umorna i imala je vrtoglavicu. Sva joj je krv bila u glavi, a u nogama nije imala ništa krvi, tako da nije mogla ni stajati ni hodati u toj fazi”, rekao je jedan od spasioca.

Dugoročno Matilda neće imati nikakvih posljedica od ove nesreće, samo nekoliko ogrebotina i modrica.

Mobitel nažalost nije uspjela spasiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...