VIDIĆ POTPUNO OGOLIO SNSD: “Uskoro će i SAOBRAĆAJ U SARAJEVU biti vitalni interes Srpske”

"O pravim srpskim nacionalnim interesima, kao što su gradnja odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, problem smještanja migranata u krajiške opštine FBiH s većinskim srpskim stanovništvom, kao i problem uvoza Covid-smeća iz Padove u Drvar, nećemo imati priliku da raspravljamo u Narodnoj skupštini RS-a, jer su ove teme pretvorene u tabu teme", istaknuo je zamjenik šefa Кluba poslanika SDS-a Zoran Vidić govoreći o sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a.

  • Politika

  • 28. Jul. 2020  28. Jul. 2020

  • 0

- Ova Vlada RS je, izgleda, opredijeljena jedino da izvozi mlade ljude iz zemlje, a da uvozi smeće iz Evropske unije, kao što je to u slučaju Drvara. Srpski član Predsjedništva BiH ćuti na probleme kao što je uvoz Covid-otpada iz Padove na područje opštine Drvar, kao i na činjenicu da, gle čuda, firma koja uvozi otpad, ima istu adresu na kojoj sjedi SNSD-ova načelnica opštine Dušica Runić - naglasio je Vidić na današnjoj pres-konferenciji.

On je ponovio da se opet pokazuje da čorba koju su zamućkali SNSD, SDA i HDZ, ne funkcioniše dobro i da će još malo teme kao što je saobraćaj u Sarajevu, biti vitalni interes Republike Srpske, a važna pitanja SNSD će prepuštati svojim federalnim partnerima.

- Puno značajniji vitalni interes Republike Srpske je problem odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, koji srpski član Predsjedništva BiH ne spominje i koja je za njega tabu tema. Кoalicija SNSD-a, SDA i HDZ-a sve lako dogovori što se ne tiče Srba, a kad treba Srbima u četiri kantona FBiH priznati status konstitutivnog naroda, onda SNSD-ovih predstavnika nema nigdje – naveo je Vidić.

Govoreći o učestalim posebnim sjednicama, Vidić je kazao da se radi o igrokazu srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Igrokaz posebnih sjednica će biti trend u ovom sazivu, a do skupštinskog rukovodstva je da objasni građanima zašto se u Skupštini ne priča o problemu nezaposlenosti, ekonomskih posledica krize usred korone ili izdaji vitalnih nacionalnih interesa Srba u FBiH od strane tzv. SNSD „srpske reprezentacije” – zaključio je Vidić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...