ŠERIF ŠPAGO ZABRINUO ČOVIĆA: "Vjerujem da ćemo imati pravo predložiti gradonačelnika Mostara" (VIDEO)

Koordinator "Koalicije za Mostar 2020" Šerif Špago kazao je novinarima u Mostaru da, prema podacima kojima trenutno raspolaže na 28 posto uzorka za gradsku listu Mostara, ta koalicija ima 42 posto osvojenih glasova.

  • Politika

  • 21. Dec. 2020  21. Dec. 2020

  • 0

Dodao je kako je uvjeren da će, prema ostvarenim rezultatima, koalicija koju čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS, imati pravo predložiti svog kandidata za gradonačelnika Mostara.

- Na 28 posto uzorka za gradsku listu, prema našim podacima, "Koalicija za Mostar" ima 42 posto glasova, HDZ BiH oko 31 posto, Bh. blok 11 posto, HRS šest posto i lista "Ostajte ovdje" četiri posto - kazao je Špago.

Dodao je kako je ovo premal uzorak da bi se moglo ući u fazu procjene broja osvojenih vijećničkih mjesta s gradske liste.

- Optimistični smo da ćemo imati pravo po osnovu broja vijećnika, odnosno rezultata izbora, predložiti svog kandidata za gradonačelnika - poručio je Špago.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić, koji je kazao kako očekuju da će ovakvi pozitivni trendovi ostati i do konačnih rezultata, koje će objaviti CIK BiH, te da će oni pokazati "da će poslije više od decenije one partije koje žele jedinstveni, demokratski, evropski i moderan Mostar, imati priliku da imenuju gradonačelnika i da formiraju većinu u Gradskom vijeću".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...