‘UDOBNIJE U VLASTITOJ KOŽI’: Kćerka repera Eminema promijenila ime, odrekla se ženskog spola i objavila da postaje nebinarna osoba

Promijenila spol

  • Show

  • 14. Avg. 2021  

  • 0

Usvojena kćerka poznatog repera Eminema, 19-godišnja Whitney Scott Mathers, objavila je na društvenim mrežama da se odsad zove Stevie te da je nebinarna osoba koja se u oslovljavanju koristi svim zamjenicama.

Eminem je, naime, početkom 2000-ih usvojio dvije kćerke tadašnje supruge Kim Scott (inspiracije mnogih njegovih pjesama) i njenog bivšeg partnera, tatto majstora Erica Harttera koji je 2019. godine preminuo od komplikacija s opijatima. Osim toga, imaju i 25-godišnju biološku kćer Hailie Jade Scott Mathers.

“Pogledajte me kako se počinjem osjećati udobnije u vlastitoj koži”, napisala je Stevie na početku Tik-Tok videa koji pokazuje njenu višegodišnju emotivnu metamorfozu u pravu sebe.

Nebinarnim osobama nazivaju se osobe čiji se rod ne poklapa s binarnim kategorijama muškog i ženskog, odnosno koji se ne definiraju niti kao žene niti muškarci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...