AMERIČKI AMBASADOR MURPHY ODAO POČAST ŽRTVAMA U GRABOVICI: Prihvatiti i priznati činjenice

Počast je odao polaganjem cvijeća na spomen-obilježje posvećeno 33 osobe hrvatske nacionalnosti.

  • Vijesti

  • 02. Jun. 2022  02. Jun. 2022

  • 0

Američki ambasador Michael Murphy danas je odao počast civilnim žrtvama rata u Grabovici.

Počast je odao polaganjem cvijeća na spomen-obilježje posvećeno 33 osobe hrvatske nacionalnosti.

"Prihvatiti i priznati činjenice, buduće generacije učiti istini i odati počast žrtvama. To je jedini put ka budućnosti u kojoj će svi narodi Bosne i Hercegovine biti priznati", poručili su iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) su u noći sa 8. na 9. septembar 1993. godine izvršili zločin u Grabovici, selu između Mostara i Jablanice.

Osuđeno je pet pripadnika ARBiH za ovaj zločin. Ambasador Murphy je ranije odao počast i drugim civilnim žrtvama rata. Između ostalog, to je učinio u Srebrenici i na Kazanima kod Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...