ZORAN MILANOVIĆ OPET O BiH: "Pitanje nacionalne sigurnosti nije Ukrajina, nego Bosna, Schmidt je "potkralj", Bakir zvecka oružjem..."

- Čovjek je potkralj. Sad će meni, koji sam predsjednik zemlje koja je u Europskoj Uniji reći neki čovjek kojeg nisam nikada upoznao reći da sam ga uvijedio! Dobrodošli u svijet odraslih, gospodine Schmidt - rekao je Milanović.

  • Vijesti

  • 28. Jul. 2022  

  • 11

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravi na Korčuli, gdje je sudionik Gradskog vijeća. On je i ovu priliku iskoristio kako bi se dotakao Bosne i Hercegovine.

Upitan da prokomentira hapšenja u Hrvatskoj (među uhapšenima su visokorangirani službenik Uprava policije RH i bivši službenik nekadašnje Protuobavještajne agencije zbog odavanja tajnih podataka), on je rekao da "sistem nacionalne sigiurnosti ugrožava stanje u BiH i jučerašnja izjava Bakira Izetbegovića koji 'zvecka oružjem', a ne ova hapšenja".

- Ovo što se valja u BiH, divlja se i prijeti i politički se ugorožava jedan narod - rekao je Milanović, dodavši kako "pitanje nacionalne sigurnosti nije Ukrajina, nego Bosna"

- Mi očito imamo bipolarnu politiku. Čas pružamo zaštitu, čas se skrivamo kao zečevi - rekao je Milanović govoriviši o nacionalnoj sigurnosti.

- Prijeti se oružjem, a ne hoću se rukovati s Andrejom Plenkovićem. Što je to, vijest - odgovorio je Milanović na opasku novinara da se rukovao s njim. Nastavio je s mjerama štednje.

- Ako ćete stavit klimu na 25, prodajte ju Romima, oni će nešto napraviti s tim, oni su vrlo spretni u tome. Klima na 25 ne radi - rekao je Milanović.

- Kad padne prva kiša iza Gospe te mjere postaju bespredmetne - rekao je Milanović.

- Ili će se situacija u Ukrajini smiriti, ili će se kineski predsjednik dogovoriti nešto s Putinom i Bidenom. EU se ništa neće pitati, mene i Plenkovića neće ništa pitati - kaže Milanović.

Komentirao je i izjavu visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta da ga je Milanović uvrijedio.

- Čovjek je potkralj. Sad će meni, koji sam predsjednik zemlje koja je u Europskoj uniji reći neki čovjek kojeg nisam nikada upoznao reći da sam ga uvijedio! Dobrodošli u svijet odraslih, gospodine Schmidt - rekao je Milanović.

- Ja nemam godišnji odmor. Nema ljetovanja. Ja nisam ljetovao od 2007. To je režim u kojem nema privatnosti, ja sam se to naviknuo. Nema ljetovanja, neće ga više nikad ni biti" - rekao je Milanović o tome hoće li na godišnji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...