REŽIMSKI MEDIJI U RS KIPTE OD BIJESA: U Spomen-parku Garavice kod Bihaća Dodikove aktiviste dočekala zastava Republike BiH, u SNSD-u ne mogu sebi doći...

Zasmetala im je zastava sa ljiljanima

  • Vijesti

  • 07. Sep. 2024  07. Sep. 2024

  • 0

U Spomen-parku Garavice kod Bihaća postavljena je zastava Republike Bosne i Hercegovine. To je zasmetalo Miloradu Dodiku i aktivistima iz njegovog SNSD-a, koji je često bez najave i obavještenja MUP-u USK dolazio u Garavice odakle je slao poruke mržnje prema Bošnjacima i njih krivio za zločine NDH nad Srbima u Drugom svjetskom ratu. 

Takozvani "Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova" organizvao je danas obilježavanje godišnjice zločina nad Srbima u okolini Bihaća u Drugom svjetskom ratu, i pri tome obrušili su se ponovo na Bošnjake, a zasmetala im je zastava sa ljiljanima, koju oni nazivaju "muslimanska ratna zastava".

Režimski mediji u Banja Luci jedva su dočekali da napišu nešto o tome, pa tako ATV Banja Luka kaže da "Bošnjaci ne žele suživot i da provociraju".

Podsjećamo, propali političar iz SDS-a i današnji Dodikov savjetnik Ognjen Tadić reagovao je na društvenoj mreži X kazavši da je "postavljena ratna zastava s ciljem motivacije Bošnjaka za lokalne izbore".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...