NACIONALNI SPOMENIK BiH: Magdalena, veličanstveno djelo bh. slikara Đoke Mazalića, biće vraćena u našu zemlju

Na početku rata Mulabdić je, kako je ispričao za Federalnu, djela iz kolekcije ostavio komšiji na čuvanje, koji ih je odnio u Novi Sad. Tada počinju problemi.

  • Kultura

  • 27. Dec. 2022  27. Dec. 2022

  • 0

Magdalena, veličanstveno djelo bh. slikara Đoke Mazalića i nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, uskoro će biti vraćena u našu zemlju. 

Magdalena je bila u vlasništvu porodice Mulabdić iz BiH ali je tokom rata bila ukradena i završila je u rukama privatnog kolekcionara iz Srbije Đure Popovića. Za njom je bila raspisana potjernica Interpola. 

Na početku rata Mulabdić je, kako je ispričao za Federalnu, djela iz kolekcije ostavio komšiji na čuvanje, koji ih je odnio u Novi Sad. Tada počinju problemi.

"Bio je član Stranke srpskog jedinstva. To je Arkanova stranka. Možete samo zamisliti na koji način je on uspijevao da nabavi tu svoju kolekciju, jer je to faktički nemoguće", rekao je tada Mulabdić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...