"DOGOVORENO JE USMENO": Dragan Čović potvrdio da Marin Vukoja nije izbor struke već politike

"Da neko kaže da će se sud dati HDZ-u ili Čoviću, odgovorio sam da smo i do sada imali dva predstavnika Hrvata u tom sudu", poručio je Čović.

  • Vijesti

  • 17. Mar. 2023  17. Mar. 2023

  • 11

Ono što se već nekoliko dana nagađalo u domaćoj javnosti, danas je i potvrđeno od strane lidera HDZ-a Dragana Čovića. Prvorangiranost Marina Vukoje bliskog HDZ-u pri izboru sudije Ustavnog suda BiH nije izbor struke već politike. 

"Sporazum će definirati ono što će otkloniti nesporazume u javnosti. Imali smo nesporazum kod imenovanja sudije u Ustavnom sudu BiH. Takve stvari koje su dogovarane usmeno i uz nazočnost međunarodnih predstavnika, trebalo je provesti. Želimo u taj sporazum ugraditi precizno sve, svaki resor, svaku instituciju, a ima ih jako mnogo", rekao je danas predsjednik HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a BiH @Dragan_Covic : Imenovanje sudije Ustavnog suda BiH dogovarali sko usmeno i u prisustvu međunarodnih posrednika

Čović je ponovio svoju punu podršku Vukoji. 

"Puna potpora Vukoji, a on nije član stranke niti se ikada prikazivao kao član stranke. Vidite ko čini sudije Bošnjake u Ustavnom sudu. To su dopredsjednici SDA. Mi smo to izbjegli. Da neko kaže da će se sud dati HDZ-u ili Čoviću, odgovorio sam da smo i do sada imali dva predstavnika Hrvata u tom sudu", poručio je Čović.

Podsjećamo, pored Vukoje, priliku da bude izabrana u Ustavni sud BiH ima i Sanela Gorušanović Butigan, članica VSTV i dugogodišnja sutkinja. Sa druge strane, Vukoja nema iskustvo rada u pravosuđu i cijeli dosadašnji radni vijek proveo je u administraciji. 

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...