BORENOVIĆ U ŠOKU: Evo ko je doktorica iz Bratunca koja je teško pretučena

Inače, doktorica Stojanović je predsjednica Opštinskog odbora Bratunac i članica Glavnog odbora PDP-a.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2024  17. Okt. 2024

  • 1

Sinoć u 0.55 sati policijski službenici su zaprimili prijavu da je doktorica Snežana Stojanović pretučena u Domu zdravlja u Bratuncu.

Zbog zadobijenih povreda doktorica je iz Bratunca transportovana u bolnicu u Zvorniku.

Inače, doktorica Stojanović je predsjednica Opštinskog odbora Bratunac i članica Glavnog odbora PDP-a.

O ovom slučaju oglasio se i predsjednik PDP-a Branislav Borenović:

"Prestrašno!!!
Doktorica Snežana Stojanović brutalno pretučena noćas na radnom mjestu u Domu zdravlja samo zato što je radila svoj posao u skladu sa medicinskom i profesionalnom praksom.
Nevjerovatno je da su oni, i doktori i medicinski radnici, potpuno fizički nezaštićeni od raznih poznatih ovisnika i opasnih osoba. Ovo je velika, krajnja, opomena za kompletan zdravstveni i društveni sistem u kojem živimo.
Našoj doktorici Stojanović želimo što skoriji oporavak, a sve institucije pozivamo da se najodlučnije i najozbiljnije počnu baviti ovim katastrofalnim društvenim poremećajima, u kojima, ovisnici, narkomani, opasni ljudi, nasilnici, premlaćuju i udaraju zdravstvene, prosvjetne i ostale zaposlene ljude, koji samo rade odgovorno i pošteno svoj posao", napisao je Borenović na društvenoj mreži X.

Pretučena na radnom mjestu

"Sinoć oko 3.15 je dovezena doktorica koja radi u Službi hitne pomoći u Domu zdravlja Bratunac, a koliko imamo informacija, pretučena je na radnom mjestu, te je dovezena u bolnicu", rekao je za "Nezavisne novine" Ivan Popović, direktor Bolnice u Zvorniku.

Kako kaže, trenutno se rade skeneri i druga dijagnostika. 

"Što se tiče težine tjelesnih povreda, ne možemo ništa reći dok ne bude završena obrada. Trenutno je zadržana na liječenju kod nas u bolnici. Stabilna je i nije životno ugrožena", rekao je Popović.

Iz Doma zdralja Bratunac osuđuju ovaj incident i očekuju da će nadležni organi istražiti okolnosti ovog slučaja.

"U prethodnom periodu u našoj ustanovi nisu zabilježeni ovakvi nemili događaji jer smo uvijek spremni da pružimo svu pomoć i zdravstvenu zaštitu našim pacijentima, ali da u isto vrijeme zaštitimo naše radnike. Očekujemo zbog naših radnika i njihovog daljeg rada, da će nadležni organi provesti istragu, te preduzeti mjere u skladu sa zakonskom regulativom. Doktorica je hospitalizovana u bolnici u Zvorniku, te se nadamo i iskreno joj želimo brz oporavak", naglašavaju iz Doma zdravlja Bratunac.

Njene kolege će danas u 13 sati u znak podrške održati miran protest ispred ove ustanove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...