NE DIRAJ LAV(ROV)A DOK SPAVA: "Mi moramo ostvariti svoje ciljeve, koji su mnogo plemenitiji nego..."

(...) kod Evropljana.

  • Evropa

  • 06. Jun. 2023  06. Jun. 2023

  • 0

"Evropa se opredijelila za rat s Rusijom, a Moskva mora ostvariti svoje ciljeve", kaže ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

On je tokom posjete 201. ruskoj vojnoj bazi u Dušanbeu rekao da su "ciljevi Rusije plemenitiji od evropskih" i da "Evropljani žele ono što im ne pripada, dok Moskva želi ono što je njeno", javio je TASS.

"Što se tiče Evrope, u našem konceptu vanjske politike navodi se, da to jednostavno formulišem, da je Evropa odabrala put rata protiv nas. Naravno, u svakom slučaju ćemo morati da živimo jedni sa drugima, ali kada je rat, mi moramo ostvariti svoje ciljeve, koji su mnogo plemenitiji nego kod Evropljana. Oni žele ono što im ne pripada, dok mi želimo ono što je naše", kaže Lavrov.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...