UREDNIK CRNOGORSKOG PORTALA 'ANTENA M', DARKO ŠUKOVIĆ: "Nadležni se ne mogu vaditi na to da ne znaju za prijetnje likvidacijom"

Ukazao je i na to da su novinari Antene M i pojedinih medija u aktuelnom ambijentu na udaru samo zato što nisu na liniji 30-avgustovskih promjena.

  • Regija

  • 09. Avg. 2023  

  • 1

Prijetnje koje su nam sinoć upućene smo objavili na portalu tako da se ni policija ni tužilaštvo ne mogu vaditi na to da ne znaju šta se desilo, kazao je Pobjedi glavni i odgovorni urednik Radija i Portala Antena M Darko Šuković poručujući da nadležnima neće prijaviti da je prethodne noći izvjesni Đorđije Tadić, ili neko ko se lažno predstavlja tim imenom, u komentarima na jednoj društvenoj mreži pozvao na njegovu likvidaciju.

Šuković smatra da crnogorski organi mogu i da bi trebalo da djeluju po službenoj dužnosti, ali uzevši u obzir njihov selektivni pristup, to ne očekuje.

"Ako stavimo stvari u širi kontekst pa pogledamo kako neke adrese druge reaguju - odnosno ne reaguju, selektivnost bode oči. Tu mislim na ambasade koje su prethodnih decenija i godina znale da reaguju brže nego državne institucije kada se dese slične stvari", ukazao je Šuković dodajući da one sada ili ćute ili se oglašavaju kurtoazno - bez ikakvih efekata.

Izostanak reakcije na prijetnje novinarima Šukovića u najmanju ruku zabrinjava.

"To je neprihvatljivo i nenormalno za državu koja pretenduje da bude članica Evropske unije (EU), a već je već članica NATO saveza, ali tako je kako je. Pogrešno je imati lažnu da možete očekivati zaštitu od onoga čiji je posao da vas zaštiti i omogući da radite slobodno - to je Crna Gora u kojoj živimo i na koju ne želimo da se naviknemo - ali moramo da razumijemo okolnosti u kojima radimo", podvukao je Šuković.

Ukazao je i na to da su novinari Antene M i pojedinih medija u aktuelnom ambijentu na udaru samo zato što nisu na liniji 30-avgustovskih promjena.

Zbog svega toga Šuković ne isključuje mogućnost da neko sa riječi eventualno pređe na djelo i fizički nasrne na nekog novinara.

"Pokušaćemo da se snađemo sami", naveo je on.

Ipak, ukazujući na to da je sve još relativno freško glavni i odgovorni urednik Antene M ostavio je prostora za mogućnost da ih neko može iznenaditi oštrom i principijelnom reakcijom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...