ALEKSANDAR VUČIĆ STEŽE OBRUČ: Na dnevnom redu Skupštine Srbije set medijskih zakona, čijim će usvajanjem tamošnja vlast moći pravno i službeno...

Zastupnici Skupštine Srbije danas počinju raspravu o Prijedlogu budžeta za 2024. godinu, ali i o setu medijskih zakona koje je nedavno predložila Vlada te države.

  • Regija

  • 23. Okt. 2023  23. Okt. 2023

  • 3

Na dnevnom redu bit će ukupno 60 tačaka, a kompletan materijal kao i informaciju o tome kada će se sjednica održati zastupnici su dobili tek u nedjelju, odnosno samo 24 sata prije početka sjednice.

Zastupnici će na ovoj sjednici razmatrati i prijedloge zakona o javnom informiranju i medijima te zakona o elektroničkim medijima, čijim usvajanjem će država preko Telekoma ponovno moći pravno i službeno biti vlasnik medija.

Na dnevnom redu su i zakoni o katastru, lex specialis o Expo 2027. te set financijskih zakona.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...