OPET HAOS NA EVROVIZIJI 2024: Nakon diskvalifikacije Holandije, TRI ZEMLJE nisu prošetale na generalnoj probi tokom defilea zastava

Nakon odluke EBU-a, da diskvalifikuje Holandiju sa Evrovizije 2024, u areni Malme, nastao je potpuni kolaps.

  • Evropa

  • 11. Maj 2024  

  • 0

Predstavnici Grčke, Irske i Švicarske na generalnoj probi Evrovizije 2024 nisu prošetali u revijalnom dijelu tokom defilea zastava.

Marina Sati iz Grčke, Bambie Thug iz Irske, Nemo iz Švicarske, nisu prošetali tokom defilea zastava zemalja, a razlog još uvijek nije poznat.

Nakon odluke EBU-a, da diskvalifikuje Holandiju sa Evrovizije 2024, u areni Malme, nastao je potpuni kolaps.

Kako su naveli švedski i holandski mediji protiv Joosta Klajna se vodi istraga zbog incidenta u koji je uključena jedna od radnica televizijske producentske ekipe.

Zbog diskvalifikacije holanskog predstavnika, predstavnica Srbije Teya Dora će se umjesto pod rednim brojem 16 takmičiti pod rednim brojem 15.

Također, Teya Dora je i na kladionicama pala, te je sada na posljednjem mjestu.

Prema propozicijama takmičenja, u finale su se automatski plasirali članovi takozvane "Velike petorke" Njemačka, Španija, Italija, Velika Britanija i Francuska, a sa njima i prošlogodišnji pobjednik Švedska.

Osim njih, u finalu ćemo gledati i slušati predstavnike Ukrajine, Luksemburga, Izraela, Litvanije, Estonije, Irske, Latvije, Grčke, Norveške, Srbije, Finske, Portugala, Armenije, Kipra, Švicarske, Slovenije, Hrvatske, Gruzije i Austrije.

Od prošle godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a gledaoci iz država koje se uopće ne takmiče moći će također da glasaju i to putem evrovizijske aplikacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...