IVAN VUKOVIĆ, POSLANIK U SKUPŠTINI CRNE GORE: „Ne postoji nijedna izjava Bošnjaka da je srpski narod genocidan! Oni zloupotrebljavaju sopstveni narod i pokušavaju sakriti…“

-Spajićevu vladajuću koaliciju podržavaju partije koje se bore za sve suprotno – one koje su uvijek bile na fonu interesa Beograda, a ne Podgorice i koji ne skrivaju simpatije prema Putinu, kazao je on.

  • Regija

  • 12. Maj 2024  

  • 2

Vuković je u programu Face TV potvrdio: „Glasamo za rezoluciju o Srebrenici – nema dileme!“

“Nemamo nikakve dileme šta se desilo u Srebrenici i priznali smo nezavisnost Kosova! U startu nismo reagovali kako je trebalo! Na kraju smo zauzeli ispravan stav!”, ističe profesor Ivan Vuković.

Hadžifejzović: “Održali ste jak govor u Skupštini o rezoluciji o Srebrenici. Zašto?” 

Vuković: “Nije vrijeme za šutnju! Vrijeme je da naša vlada djeluje proaktivno! Iskoristili smo diskusiju da se osvrnemo na manipulacije koje se čuju i kod vas u BiH! Kazao sam da je u pitanju manipulacija način da oni koji i dalje ne žele da naprave otklon od tih politika pokušavaju da se sakriju iza nacije i da je suština rezolucije nešto drugo! Ne postoje genocidni narodi; svako ko kaže da je neki narod genocidan za mene je fašista, ali svako ko kaže da su Mladić i Karadžić heroji – taj je također fašista!” 

Hadžifejzović: “Niko za srpski narod ne kaže da je genocidan, ali se to čuje u Srbiji. Šta je tu politička kvaka?” 

Vuković: “Ne postoji nijedna izjava Bošnjaka da je srpski narod genocidan! Oni zloupotrebljavaju sopstveni narod i pokušavaju sakriti sopstvena politička nakaradna uvjerenja i slična su onim dominantnim iz tog zlog vremena! Jako je važno da se Crna Gora jasno odredi spram ove inicijative! Crna Gora mora biti iznad toga… i ipak će glasati za rezoluciju o Srebrenici!” 

Hadžifejzović: “Glasanje na Vladi je odloženo. Zašto?” 

Vuković: “Vladajuća koalicija je sastavljena od partija koje su prozapadno i proevropski deklasirane. Spajićevu vladajuću koaliciju podržavaju partije koje se bore za sve suprotno – one koje su uvijek bile na fonu interesa Beograda, a ne Podgorice i koji ne skrivaju simpatije prema Putinu! U startu nismo reagovali kako je trebalo! Na kraju smo zauzeli ispravan stav!”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...