HADŽIKADIĆEVA KRITIKA ZBOG VUKOJE: "Najčasniju funkciju za pravnika u državi vršit će neko ko cijeli život obavlja sekretarske poslove"

Komentar je dao i lider Platforme za progres Mirsad Hadžikadić, čije saopćenje prenosimo u cjelosti.

  • Politika

  • 21. Maj 2024  

  • 2

Priča o forsiranju Čovićevog kandidata u Ustavni sud BiH i razlozima zašto je i čime ucijenjena vlast Trojke da ovo čini je sve jača.

Komentar je dao i lider Platforme za progres Mirsad Hadžikadić, čije saopćenje prenosimo u cjelosti: 

“Stranački diplomirani pravnik koji cijeli život obavlja sekretarske poslove na kantonalnom i državnom nivou, predavač na HDZ-ovoj Političkoj akademiji, osoba koja je bila na listi kandidata HDZ-a za Dom naroda PSBiH, vršit će najčasniju funkciju za jednog pravnika u državi, funkciju sudije Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Samo da podsjetimo, nadležnosti Ustavnog suda BiH su: - Sporovi sukoba nadležnosti, - Ocjena ustavnosti zakona, - Ocjena ustavnosti specijalnih paralelnih odnosa entiteta sa susjednim državama, - Apelaciona jurisdikcija, - Prosljeđivanje pitanja od drugih sudova, - Deblokada Parlamentarne skupštine, - Zaštita statusa i ovlaštenja Brčko Distrikta.

Zar je moguće da za ove nadležnosti od sustinskog značaja za državu postoji samo jedan kandidat i to stranačka osoba bez pravosudnog iskustva? Neshvatljivo. Opasno. Cementira etničke podjele. Blokira državu. 

Svaka čast svima koji su učestvovali u ovoj sramnoj odluci", zaključio je Hadžikadić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...