LIJEP USPJEH NAŠEG TENISERA: Nerman Fatić se plasirao u četvrtfinale turnira u Vicenzi

Fatiću je ovo prvi turnir na kojem je ove godine spojio dvije pobjede . U prvom setu je dominirao na terenu, oduzeo protivniku dva servisa i za 24 minute završio posao.

  • Sport

  • 29. Maj 2024  

  • 0

Bosanskohercegovački teniser Nerman Fatić plasirao se u čletvrtfinale turnira u Vicenzi nako što je danas sa 2-0 u setovima ( 6-2, 7-6) savladao  Aziza Dugaza, 233. igrača na ATP listi.

Fatiću je ovo prvi turnir na kojem je ove godine spojio dvije pobjede . U prvom setu je dominirao na terenu, oduzeo protivniku dva servisa i za 24 minute završio posao.

U drugom setu, Tunižanin je zaigrao bolje, svaki igrač dobijao je poene na svoj servis i otišlo se u tie break. Fatić je zaigrao agresivnije i preciuznije i bez problema dobio sa 7-1.

Tokom dana Nerman Fatić bi trebao saznati protivnika u četvrtini finala na turniru koji se igra na zemljanoj podlozi za nagradni fond od 75 hiljada eura.

Neman Fatić je nakon serije poraza na proljentim turnirima pao na 220 mjesto na ATP listi, ali će do sada osvojenim bodovima u Vicenzi da se pomjeri za desetak mjesta naprijed.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...