ŠIRI SE LISTA: Još jedna zemlja članica Europske unije danas će priznati državu Palestinu -"Ne želimo čekati do jula..."

-Želimo da ovo bude jasna poruka cijelom svijetu, kazao je premijer.

  • Evropa

  • 30. Maj 2024  30. Maj 2024

  • 0

Slovenski premijer Robert Golob najavio je da će njegova zemlja u četvrtak priznati palestinsku državu. 

U utorak su to učinile Španjolska, Irska i Norveška - pridružile su se grupi od 140 zemalja koje su priznale palestinsku državu, što je izazvalo bijes Izraela.

Slovenska vlada u četvrtak će prijedlog o priznanju poslati na odlučivanje u parlament.

- Zbog nečuvenih događaja i masakra u Rafahu, slovenska vlada odlučila je da neće čekati do jula. Provest ćemo priznanje u četvrtak jer smo zgroženi događajima u Rafahu. Želimo da ovo bude jasna poruka cijelom svijetu. Moramo učiniti sve što možemo kako bismo pronašli trajno rješenje i mir na Bliskom istoku, rekao je Golob.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...