NIKŠIĆEV ISTUP U PARLAMENTU OGOLIO SVE: "Šta nas mlavite više, pustite nas da ispunimo obavezu prema HDZ-u..."

Video pogledajte u nastavku!

  • Politika

  • 30. Maj 2024  30. Maj 2024

  • 10

Marin Vukoja izabran je za sudiju Ustavnog suda BiH. Opozicija razočarana. Vlast zadovoljna. Dosljedan, kada je riječ o imenovanju iz redova vladajućih, ostao samo zastupnik SDP-a BiH Damir Mašić.

Glasao je protiv, ali i to je najavio mnogo ranije. Koalicija, bar za javnost, očuvala je jedinstvo. Dragan Mioković promijenio je stav i u međuvremenu postao jedan od čelnika Federalnog parlamenta.

Damir Nikšić, zastupnik Naše stranke, čini se, na najbolji način je ukazao na sve što se događalo na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Opoziciji, ali i vlasti, u jednom trenutku odaslao je poruku.

U slobodnom prijevodu - pustite nas, pa šta bude.

Video pogledajte u nastavku!

Potvrđivanje, umjesto biranja, ključna je zamjerka opozicije na imenovanje Marina Vukoje. A potom slijedi osporavanje kompetencija sudije bez radnog iskustva, koji je imenovanje dočekao na poziciji sekretara Zastupničkog doma BiH. U ovom nizu kritika je i stranačka pripadnost obojena bojama HDZ-a BiH. Od najave do imenovanja traje politička bitka vlasti, da u namjeri uspije, i opozicije da ih zaustavi. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...