KINEZI DOŽIVJELI TEŽAK PORAZ: Ništa od kopije legendarnog Volkswagenovog modela, sve je gotovo…

GWM i dalje ostaje značajan igrač u globalnoj automobilskoj industriji.

  • Auto

  • 03. Jun. 2024  

  • 0

Great Wall Motor (GWM), istaknuti kineski proizvođač automobila, odlučio je zatvoriti svoje europsko sjedište u Münchenu. Taj će potez rezultirati otpuštanjem oko 100 zaposlenika. Odluka dolazi nakon razočaravajućih prodajnih brojki na europskom tržištu.

Unatoč ambicioznim planovima predstavljenim 2021. za prodor na europsko tržište električnih vozila s robnom markom ORA, GWM nije uspio ostaviti značajniji trag na tržištu. Kompanija je sklopila partnerstvo s Emilom Freyem, najvećom europskim trgovcem automobilima, za distribuciju svojih vozila s markama Ora (dugo se za tej model govorilo da je dizajnerska kopija VW-ove Bube) i Wey. Međutim, suradnja nije dala željene rezultate, a GWM je navodno registrirao samo 6300 novih vozila u Europi 2023. godine.

Širenje na nova europska tržišta stavljeno je na čekanje na neodređeno vrijeme. Ovakav razvoj događaja postavlja pitanja o sposobnosti kineskih proizvođača automobila da se natječu na europskom tržištu, koje postaje sve napučenije etabliranim igračima i novim sudionicima.

GWM i dalje ostaje značajan igrač u globalnoj automobilskoj industriji. Kompanija je 2023. prodala više od 1,2 miliona vozila, a prodaja u inozemstvu činila je 25,68% ukupne prodaje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...